'Apple' prezentē 'iPad mini' un jaunus datorus

foto abcnews.go.com
foto abcnews.go.com

Otrdien kompānija Apple rīkoja pasākumu medijiem, kurā prezentēja vairākus jaunus produktus, lielāko uzmanību no kuriem izpelnījies planšetdators iPad mini. Tāpat uzņēmums prezentēja arī jaunu galddatoru iMac un klēpjdatoru Macbook Pro.

Pasākuma sākumā uzņēmuma izpilddirektors Tims Kuks informēja par nesen prezentēto ierīču pārdošanas rezultātiem. iPhone 5 pirmajā nedēļas nogalē pārdots vairāk kā 5 miljonos eksemplāru, kas ir visu mobilo telefonu pārdošanas rekords. Tāpat pārdoti 3 miljoni jauno iPod - iPod nano un iPod toutch.

Prezentācijas 'galvenais varonis' bija jaunais planšetdators iPad mini, par kuru baumas klīda jau vairāk kā pusgadu. Kā jau noprotams pēc nosaukuma, tas ir mazāks par iPad - tā ekrāna diagonāle ir 7.9 collas un izšķirtspēja 1024x768 pikseļi. Ierīce ir 7.2 mm plāna un sver 308 gramus. Tās korpuss veidots no alumīnija.

Neskatoties uz to, ka Apple savos datoros un mobilajās ierīcēs sāk arvien vairāk izmantot augsta pikseļu blīvuma (220-326 PPI) Retina ekrānus, mazais iPad aprīkots ar standarta 163 PPI (pikseļi collā) ekrānu. Šāds lēmums visticamāk pieņemts, lai nodrošinātu pietiekošu veiktspēju saglabājot zemāku cenu.

iPad mini aprīkots ar bateriju, kas nodrošina 10 stundu darbu. Ierīce pieejama Wifi un Wifi+LTE konfigurācijās ar atmiņas apjomu no 16 līdz 64 GB. iPad mini cenas ASV sākas no 329 dolāriem. Aptuvenā cena Latvijā varētu būt ap 240 Ls.

Reizē ar jauno iPad mini Apple prezentēja arī uzlabotu iPad - tas ieguvis jaudīgāku procesoru un LTE moduli, kas darbosies mobilajos tīklos ārpus ASV.

Tāpat pasākumā tika prezentēti jauni Mac datori. Vasarā prezentētajam 15 collu Macbook Pro ar Retina ekrānu tagad pievienojies arī 13 collu modelis. Tas kļuvis plānāks (galvenokārt pateicoties lēmumam atteikties no optiskā diskdziņa izmantošanas), jaudīgāks un ieguvis Retina ekrānu ar 2560 x 1600 izšķirtspēju. Augusi arī datora veiktspēja un cena - jaunais 13 collu Macbook Pro ir par 500 dolāriem dārgāks par veco un ASV pieejams sākot no 1699 dolāriem.

Visai negaidīta bija arī galddatora iMac jaunā versija. Tas ir ir kļuvis vēl plānāks, sānu malās sasniedzot vien 5 milimetru biezumu. Arī šeit korpusa biezuma samazinājums iegūts atsakoties no optiskā diskdziņa. Jaunie iMac 21 un 27 collu izmēros būs pieejami šīgada beigās.

Nedaudz atjaunots ir arī mazais galda dators Mac mini, kura lielākais jaunums ir Fusion Drive - cietais disks, kas kombinēts no zibatmiņas SSD un parastā mehāniskā HDD. Šāds hibrīddisks apvieno SSD diska ātrumu ar HDD diska ietilpību par pieejamu cenu.


Написать комментарий