Divi Saeimas deputāti no Daugavpils pieprasa iekļaut valsts budžetā papildu līdzekļus savai pilsētai

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Frakcijas „Saskaņas centrs” deputāti iesnieguši grozījumus 2013.gada valsts budžetam. Opozīcija aicina risināt ne tikai valsts problēmas, bet pievērst uzmanību arī Latgalei un Daugavpilij, piešķirot finansējumu latviešu valodas kursiem Daugavpilī un bieži izlaupītu Latgales baznīcu pilnvērtīgai apsardzei.

Deputāti no Daugavpils Dmitrijs Rodionovs un Marjana Ivanova-Jevsejeva prasa papildu 19 970 latu latviešu valodas kursu organizēšanai Daugavpilī. „Šogad valsts bija iedalījusi līdzekļus latviešu valodas kursiem Daugavpilī, un tajos piedalījās 300 cilvēki. Taču pieprasījums bija ļoti liels un iespēja apmeklēt kursus bija tikai pusei no interesentu. Mēs lūdzam iedalīt 19 970 latus kursu organizēšanai. Pateicoties minētajai naudas summai tos varēs apmeklēt 600 cilvēki”, - atzīmēja Ivanova-Jevsejeva.

Tostarp opozīcija lūdz valsts budžetā paredzēt papildu līdzekļus bērnu un jauniešu sporta skolu treneru darba algām, vispārizglītojošo skolu un bērnudārzu infrastruktūras attīstībai, kā arī pieprasa likvidēt valsts amatpersonām paredzēto atvieglojumu daļu.

Valsts budžets pirmajā lasījumā tika apstiprināts 22.oktobrī. Grozījumu liktenis taps zināms budžeta projekta otrā lasījuma gaitā 15.novembrī. Jāatzīmē, ka parasti koalīcija ignorē opozīcijas priekšlikumus.


Написать комментарий