10 daugavpilieši piedalīsies piketā par PVN samazināšanu apkurei

foto atputasbazes.lv
foto atputasbazes.lv

Apvienības „Saskaņas centrs” Daugavpils nodaļas 10 pārstāvji ceturtdien, 1.novembrī, piedalīsies pie Saeimas ēkas rīkotajā piketā par PVN samazināšanu apkurei. Partijas Daugavpils nodaļas vadītājs Vitālijs Azarevičs portālam Gorod.lv paziņoja, ka „Saskaņas centra” vietējie pārstāvji atbalstīs Rīgas domes iniciatīvu un aicinās Saeimu samazināt PVN likmi siltumapgādei līdz 5%.

V.Azarevičs precizēja, ka uz piketu dosies 10 partijas biedri, bet Rīgā viņiem pievienosies kolēģi – Saeimas deputāti no „Saskaņas centra”. Kopumā pasākumu plāno apmeklēt ap 300 cilvēku. V.Azarevičš atzīmēja, ka prognozēt akcijas rezultātus nav iespējams, piebilstot, ka PVN samazināšana apkurei atvieglotu dzīvi lielākai iedzīvotāju daļai.

Jāatzīmē, ka līdz 2009. gadam PVN siltumenerģijai bija 5% apmērā. Šobrīd valdība neatbalsta PVN likmes samazināšanas ideju. Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts paskaidroja, ka šīs idejas īstenošana veicinātu importa resursa – gāzes – patēriņa palielināšanos. Apkures rēķinu samazināšanai prātīgāk būtu izmantot citas metodes – izmantot biomasas stacijas, veikt dzīvojamo māju siltināšanas pasākumus.


Написать комментарий