„Gazprom” realizēs pašvaldību autobusu parku gazifikācijas projektu Bavārijā

foto benmuse.typepad.com
foto benmuse.typepad.com

2012.gada 31.oktobrī Minhenē norisinājās „Gazprom” valdes priekšsēdētāja Alekseja Millera darba tikšanās ar Bavārijas premjerministru H. Zēhoferu, vēsta portāls neftegaz.ru

„Gazprom” un Bavārija plāno veicināt reģiona gāzes elektroģenerācijas pievilcību investoru acīs. Tikšanās dalībnieki apsprieda divpusējo sadarbību enerģētikas jomā. Piemēram, tika apspriestas iespējas Vācijas un Bavārijas teritorijās realizēt projektus elektroģenerācijas jomā. 

Puses apsprieda arī dabasgāzes kā motorgāzes izmantošanas perspektīvas Bavārijas teritorijā. A.Millers piedāvāja H.Zēhoferam izvērtēt pilotprojekta iespēju šajā jomā, kura ietvaros tiktu gazificēti vienas no Bavārijas lielākās pilsētas pašvaldības autobusu parki.

2011.gada decembrī „Gazprom” un Bavārijas federālā zeme parakstīja Ceļu karti par sadarbību elektroenerģijas ražošanas un gāzes apgādes nozarē. Dokumentā atrunātas pušu apņemšanās sadarboties Bavārijas teritorijā.

2012.gada februārī Ceļu kartes pasākumu ietvaros norisinājās apaļais galds ar „Gazproma” un Bavārijas valsts struktūru pārstāvju, kā arī elektroenerģijas lielu ražotāju un patērētāju pārstāvju un sistēmoperatoru piedalīšanos.

Bavārija ir lielākā federālā zeme Vācijas sastāvā ar milzīgu ekonomisko un zinātnisko potenciālu.


Написать комментарий