KNAB uzsācis Daugavpils Sociālo lietu pārvaldes amatpersonu darbības pārbaudi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) preses sekretārs Andris Vitenbergs portālam Gorod.lv paziņoja, ka, pamatojoties uz saņemto sūdzību, birojs uzsācis Daugavpils Sociālo lietu pārvaldes amatpersonu darbības pārbaudi. Informācija par sūdzības saturu tiks izpausta pēc pārbaudes beigām. Mēneša laikā sūdzības iesniedzējs tiks informēts par noslēgušās pārbaudes vai starpposma pārbaudes rezultātiem.

Iespējams, ka minētā sūdzība varētu būt saistīta ar kādu privātfirmu noslēgtu līgumu par Sociālo lietu pārvaldes telpu uzkopšanu. Daži plašsaziņas līdzekļi jau vēstījuši, ka līguma summa ir 30 tūkstoši lati, tāpēc šis līgums varētu ieinteresēt KNAB.

Komentējot minēto līgumu 12.novembrī notikušajā preses konferencē, Daugavpils mērs Žanna Kulakova atzīmēja, ka žurnālistam bija jāpārbauda informācija pirms tās publicēšanas, jo nav runas par tūkstošiem latu – līguma darbības laikā sociālais darbinieks, kurš pildīja apkopējas pienākumus, saņēma 62,70 latus.

Pašvaldības priekšsēdētāja paskaidroja, ka apkopēja tika samazināta, lai ietaupītu līdzekļus. Cilvēks, kurš šobrīd uzkopj Sociālo lietu pārvaldes telpas, apkalpo arī pārvaldē griezušos invalīdus un pensionārus, kā arī veic sanitāri tehniskos pasākumus, apstrādājot telpas ar speciāliem līdzekļiem, jo Sociālo lietu pārvaldes klienti nereti slimo ar tuberkulozi, AIDS, sifilisu un citām infekcijas slimībām.


Написать комментарий