Daugavpils reģionālās slimnīcas KNAB un Veselības inspekcijas pārbaude: pašvaldība pagaidām nesniedz komentārus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Medicīnas nozares kurators Daugavpilī, vicemērs Vitālijs Azarevičs portālam Gorod.lv paziņoja, ka pašvaldības rīcībā nav oficiālās informācijas par Veselības inspekcijas Daugavpils reģionālajā slimnīcā veikto pārbaudi sakarā ar ierēdņa nāvi, kā arī par jūlijā uzsākto KNAB pārbaudi, kura attiecās uz struktūras nomas līgumiem. V.Azarevičš nevarēja atbildēt, kāpēc KNAB pārbaude, kura parasti tiek pabeigta mēneša laikā, ir ieilgusi.

Atgādināsim, ka saistībā ar Drošības policijas darbinieka, Ministru prezidentu miesassarga Vitālija Grizāna nāvi Veselības inspekcija Daugavpils reģionālajā slimnīcā atklājusi rupjus veselības aprūpes pārkāpumus, kas vērtējami kā neprofesionāla pienākumu pildīšana, lietas materiāli tika nodoti Ģenerālprokuratūrā, ziņoja nra.lv.

Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītājs Aivars Zdanovskis paskaidrojis, ka slimnīca saņēmusi tikai inspekcijas slēdzienu, kurā rakstīts, ka bijušas problēmas medicīniskās palīdzības sniegšanā. A.Zdanovskis uzskata, ka pagaidām nevarot spriest, vai ārsti pieļāvuši rupjus pārkāpumus, kamēr neesot iepazinies ar Veselības inspekcijas pilno informāciju. Esot nepieciešams akts, kurā ir pilna informācija par to, kā inspekcija nonākusi līdz slēdzienam.

Savukārt šī gada jūlijā slimnīcas pārbaudi uzsāka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). A.Zdanovskis ziņojis, ka KNAB ieinteresējuši nomas līgumi. Jāatzīmē, ka šobrīd pārbaude joprojām nav pabeigta, kavēšanas iemeslus KNAB nav paziņojis.

V.Azarevičs solīja informēt par situāciju, tiklīdz viņa rīcībā nonākšot oficiālā informācija.


Написать комментарий