Būs jādeklarē skaidras naudas darījumi jau no 1000 latiem

foto apollo.lv
foto apollo.lv

Sākot ar 2014.gadu iedzīvotājiem būs jādeklarē tie skaidras naudas darījumi, kuri sasniegs 1000 latus, otrdien nolēma valdība.

Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie grozījumi noteikumos samazina deklarēšanas slieksni no pašreizējiem 3000 latiem uz 1000 latiem, kuru sasniedzot, ir nepieciešams deklarēt skaidras naudas darījumus. Šī sliekšņa samazināšanu paredz jau Saeimā pieņemtie grozījumiem likumā par nodokļiem un nodevām.

Grozījumi noteikumos paredz arī samazināt slieksni, kuru sasniedzot, ir nepieciešams deklarēt skaidras naudas darījumus no 10 000 līdz 5000 latiem kuģu aģentēšanas un gaisakuģu aģentēšanas komercsabiedrībām, kā arī starptautisko autopārvadājumu un kravas ekspedīcijas komercsabiedrību veiktajiem starptautiskajiem autopārvadājumiem un kravas ekspedīcijas darījumiem.

Valdības pieņemtie noteikumi arī nosaka kārtību, kādā nodokļu maksātāji, kuri veic saimniecisko darbību atbilstoši likumā par nodokļiem un nodevām noteiktajam pienākumam, deklarē visus iepriekšējā gada laikā skaidrā naudā veiktos darījumus ar fiziskajām personām, kurām, atbilstoši nodokļu jomu reglamentējošiem normatīvajiem aktiem, nav jāreģistrē saimnieciskā darbība, ja viena darījuma summa vienā operācijā ar katru darījuma partneri pārsniedz 2000 latu.

Skaidras naudas darījumu deklarēšana līdz 1.februārim būs jāveic katru gadu, sākot ar 2014.gadu.


Написать комментарий