E. Sprūdžs: Latgales uzņēmējdarbības centrs veicinās ekonomisko aktivitāti reģionā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Lai sniegtu atbalstu Latgales reģionā jau strādājošajiem uzņēmējiem, kā arī motivētu uzņēmējdarbības uzsācējus, valdība otrdien, 11.decembrī atbalstīja  Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (turpmāk - VARAM) iniciatīvu par Latgales uzņēmējdarbības centra (turpmāk - LUC) izveidi, informē VARAM.

„LUC iecerēts kā vienas pieturas aģentūra uzņēmēju atbalstam, un tas veidos vienotu konsultāciju tīklu, lai nodrošinātu atbalstu uzņēmējdarbības attīstībai," stāsta vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs un piebilst, ka tas ļaus veicināt ekonomisko aktivitāti reģionā.

Līdz ar šāda centra izveidi Latgales rīcības plānā iekļautā ideja par pārnozaru atbalsta institūcijas izveidi Latgalē tuvojas īstenošanai.

LUC pamatprincipi ir mobilitāte un sadarbība, un, balstoties uz šiem principiem, iecerēts veidot teritoriālo tīklu Latgales reģionā ar birojiem Daugavpilī, Balvos un Rēzeknē, nodrošinot speciālistu pieejamību vienu reizi nedēļā katrā pašvaldībā. Tas ļaus izmantot  jau esošo institūciju tīklu, koordinēt to sadarbību un nodrošinās pakalpojumus ar pievienoto vērtību.

Plānots, ka LUC organizēs kopīgus motivācijas pasākumus un attīstīs sadarbību ar partneriem, piemēram, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, Latvijas Lauku konsultāciju centru un citiem.

LUC darbu sāks tad, kad tiks apstiprināts un sāks darboties Norvēģijas finanšu instrumenta 2009.–2014.gadam finansētais projekts „Reģionālās politikas aktivitāšu īstenošana Latvijā un reģionālās attīstības pasākumu izstrāde”. Lai nodrošinātu LUC darbību, VARAM sadarbībā ar Latgales plānošanas reģionu sagatavos vienošanos par valsts budžeta dotāciju izlietojumu 2013.gadam.

Latgales uzņēmējdarbības centra izveidošanu paredz pēc ministra E.Sprūdža iniciatīvas izveidotais un jūnijā valdībā apstiprinātais Latgales rīcības plāns „Iespēju Latgale”, kas paredz nozīmīgus un visaptverošus pasākumus Latgales reģiona attīstības veicināšanai.


Написать комментарий