Pēc skandāla Instagram ir aizturēti 27 cilvēki

foto thevine.com.au
foto thevine.com.au

Pēc pusaudžu cieņu pazemojošām foto izlikšanas sociālajos tīklos ar protesta akciju uzstājās ap 200 cilvēkiem.

BBC ziņo, ka pēc skandāla Instagram protesta akcijas laikā Zviedrijas policija aizturēja 27 personas.

Fotoservisā parādījās uzskaites ieraksts, kurš piederēja vienai no Gotenbergas skolniecēm. Viņa mudināja cilvēkus sūtīt foto un stāstus par pusaudžu seksuālo dzīvi, rezultātā tika publicēti 200 portreti ar vulgāriem uzrakstiem zem tiem. Facebook parādījās lapa, kurā piesauc doties uz skolu un izrēķināties par attiecīgo foto un uzrakstu izlikšanu – iniciatīvu ir izrādījuši ap 200 cilvēkiem.

Skandalozā iezīme ir parādījusies Instagram 17. decembrī – autori interesēja Gotenbergas pusaudžu  kompromitējošas fotogrāfijas. Mājas lapu ir lasījuši vairāk nekā 6 tūkstoši iedzīvotāju, tai skaitā arī Zviedrijas masu saziņas līdzekļu lasītāji  - lietotāji papildināja fotogrāfiju skaitu un turpināja to komentēt, iekļaujot vairāku personu vārdus. Fotogrāfijās bija nofotografēti pusaudži un dažiem no tiem pat vēl nav sasnieguši 13 gadu vecumu. Pēc tā, kad Instagram bija aizvērta, viņa pārvācās uz Facebook un turpināja gūt popularitāti.

Šī notikuma pretinieki organizēja protesta akciju pretim skolai, bija arī apspriests uzbrukums meitenei, kura bija skandāla aizsācēja. Policija uzzināja par protesta akciju un sagaidīja demonstrantus pie skolas. Policijas virzienā meta gan akmeņus, gan pudeles. Kopumā policija aizturēja 27 personas. Meiteni, kuru uzskata par visa aizsācēju sāka apsargāt.

Šodien skola būs ciet, jo baidās, ka protesta akcija var atkārtoties.

Materiāli ņemti bfm.ru


Написать комментарий