Samsung pietuvina lokāmu displeju laikmetu

foto: db.lv
foto: db.lv

Dienvidkorejas tehnoloģiju kompānija Samsung Lasvegasā notiekošajā tehnoloģiju izstādē CES demonstrējusi sava darba rezultātus lokāmo displeju jomā – viedtālruņu prototipus un TV ar izliektu ekrānu.

Samsung lokāmus displejus cenšas izstrādāt jau vairākus gadus, taču patlaban, kā izskatās, beidzot nonākusi pie ierīču, kas aprīkotas ar šādiem ekrāniem, laišanas masu produkcijā. Samsung lokanie displeji paver jaunas mobilo ierīču izmantošanas iespējas – tiem ir mazāks svars, bet salocīti tie aizņem mazāk vietas.

CES izstādē Samsung demonstrēja arī viedtālruņa prototipu, kura ekrāna malas bija izliektas, lai varētu izmantot, piemēram, saņemto īsziņu attēlošanai. Tehnoloģiju eksperti norāda, ka ierīce izskatās un strādā kā pilnvērtīgs viedtālrunis, lai gan darāmā joprojām esot daudz.

Tāpat Samsung izstādes apmeklētājiem demonstrēja pilnībā strādājošu televizoru, kurš aprīkots ar izliektu OLED ekrānu. Samsung norāda, kā ar šādu displeju aprīkota TV iekārta attēlu attēlojot spilgtāku, dinamiskāku un reālistiskāku. Tāpat šāds jaunievedums varot nodrošināt panorāmas efektu, kas nav iespējams ar tradicionālu televizoru palīdzību.

Izstādes apmeklētājiem bija arī iespēja aplūkot Samsung vīziju par lokāmo displeju tehnoloģijas turpmāko attīstību. Prezentācijas laikā demonstrētajā video materiālā redzams planšetdators, kuru var salocīt un izmantot kā viedtālruni. Pagaidām Samsung nav atklājis nevienas ierīces tehniskos parametrus, kā arī iespējamo laiku, kad tās varētu parādīties pārdošanā.

Izskanējušas baumas, ka Samsung televizors ar izliektu ekrānu varētu parādīties jau gada otrajā pusē, tikmēr viedtālruņus ar lokāmiem displejiem no dienvidkorejiešu tehnoloģiju milža varētu gaidīt nākamajā gadā.


Темы: , , ,
Написать комментарий