KNAB vēl nav plāna, kā priekšvēlēšanu laikā kontrolēt sociālos tīklus

foto: lat.mixnews.lv  Inga Solovjeva
foto: lat.mixnews.lv Inga Solovjeva

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) vēl nav plāna, kā tieši priekšvēlēšanu laikā kontrolēt sociālos tīklus.

Biroja pārstāvji plāno atsevišķus gadījumus izskatīt individuāli. Par to intervijā radio Baltkom programmā "Razvorot" pastāstīja KNAB priekšnieka vietniece Ilze Jurča un Politisko partiju finansēšanas kontroles nodaļas vadītāja Inga Soloveja.

"Ja ir apmaksas fakts par kāda video izvietošanu sociālajā tīklā, tad tas tiks klasificēta kā priekšvēlēšanu aģitācija. Taču ja fiziska persona vienkārši piedalās diskusijās vai izsaka viedokli, piemēram, "Twitter" tīklā, tad ierobežojumu nav," paziņoja KNAB pārstāves.

Taču viņa piebilda, ka gadījumā, ja viedoklis ar aicinājumu balsot par kaut ko vai ar slavinājumu sociālajā tīklā izsaka publiska persona, tad šāds gadījums tiks izskatīts atsevišķi.

"Ja radio "Baltcom" diktore savā lapā "Facebook" tīklā aicinās balsot par kādu, tad, protams, tas tiks vērtēts kā priekšvēlēšanu aģitācija. Problēma ir tajā, ka mēs nevar šīm darbībām sniegt finansiālo vērtējumu," uzsvēra Soloveja.

Pēc viņas teiktā, gaidāmās pašvaldību vēlēšanas būs pirmās, kad interneta vietnēs būs jāiesniedz savi izcenojumi pirms vēlēšanām.
"Jautājumu par aģitāciju sociālajos tīklos būs jārisina pēc vēlēšanām. Interneta vide dinamiski attīstās un tai līdz šim netika pievērsta liela uzmanība. Šīs ir pirmās vēlēšanas, pirms kurām saskaņā ar likumu interneta izdevumiem būs jāpublicē savi izcenojumi," paskaidroja KNAB pārstāve.


Написать комментарий