Deputāti atbalstīja četru pašvaldības iestāžu vadītāju darba algu paaugstināšanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

17.janvārī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja grozījumus, saskaņā ar kuriem tiks paaugstinātas četru pašvaldības vienību (Sporta pārvaldes, Latgales zoodārza, Kultūras pārvaldes un Komunālās saimniecības pārvaldes) vadītāju darba algas.

Saskaņā ar augstākminēto lēmumu, kuru 24.janvārī galīgi apstiprinās visi Domes deputāti, Sporta pārvaldes vadītāja Aleksandra Isakova darba alga no 725 latiem tiks paaugstināta līdz 760 latiem, Latgales zoodārza vadītāja Mihaila Pupiņa darba alga – no 420 latiem līdz 520 latiem, Kultūras pārvaldes vadītājas Eleonoras Kļeščinskas darba alga no 660 latiem tiks paaugstināta līdz 725 latiem, bet Komunālās saimniecības pārvaldes vadītāja Aivara Pudāna darba alga – no 870 līdz 1 100 latiem.

Pārējo struktūru vadītāju darba algas pagaidām paliks nemainīgas. Pagaidām netiek plānots paaugstināt darba algas Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes, Sociālo lietu pārvaldes, Latviešu kultūras centra, LCB, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja, Pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālā centra, Bērnu un jauniešu centra „Jaunība”, Pašvaldības policijas un vairāku kultūras biedrību vadītājiem.

Lēmuma projekta apstiprināšanas gaitā deputāts Pēteris Dzalbe uzdeva jautājumu, kad pašvaldībā tiks pieņemta vienota sistēma, ar kuras palīdzību tiks noteikts pašvaldības darbinieku darba algu apmērs, lai neizveidotos situācija, ka padotā darba alga ir lielāka par priekšnieka atalgojumu. Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova atzīmēja, ka izmaiņas notiks arī pašvaldības darbinieku darba algās, lai neizveidotos šāda veida situācijas.

Ar balss vairākumu lēmuma projekts tika atbalstīts un nodots visu deputātu apstiprināšanai Domes sēdē 24.janvārī.


Написать комментарий