Ķīnā iegūtais kauss būs apskatāms muzejā

foto: jelgava.lv
foto: jelgava.lv

Ģ. Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzeja glabāšanā tiks nodots 2011. gada Ķīnas pilsētas Harbinas lielākā ledus un sniega festivāla uzvarētāju – Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes „Kultūra” vadītāja Mintauta Buškevica un tēlnieka Kārļa Īles – iegūtais 1. vietas kauss, informē Jelgavas portāls. 

2011.gadā 25. gadu pēc kārtas Ķīnas ziemeļu pilsētā Harbinā notika pasaules lielākais ledus un sniega skulptūru festivāls, kas ir viens no prestižākajiem ledus skulptūru konkursiem visā pasaulē. Festivālā sacentās 34 komandas no 16 valstīm, kopā 68 mākslinieki.


Harbinā katrai komandai tika dots viens 2 x 2 m liels un 60 cm biezs ledus bloks, no kura bija jārada savs mākslas darbs. Trīs dienu laikā un -30 grādu salā laikā ledus bloki meistaru rokās pārtapa par pasakainiem pūķiem, mitoloģiskiem tēliem, abstraktām kompozīcijām un iepriekš neredzētām ledus fantāzijām.

Latviju Ķīnā pārstāvēja Jelgavas pilsētas komanda - Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes „Kultūra” vadītājs Mintauts Buškevics un tēlnieks Kārlis Īle. Viņi abi kopā jau ir izcīnījuši medaļas vairākos starptautiskos ledus skulptūru konkursos. Mintauts jau 15 gadus Jelgavā organizē starptautisko ledus skulptūru festivālu, savukārt Kārlis jau 16 gadus pārstāv Latviju, izcīnot godalgas pasaules ledus un smilšu skulptūru konkursos.

Konkursantu darbus izvērtēja starptautiska profesionāla žūrija, kurā piedalījās arī  starptautisko ledus skulptūru pasākumu prezidents Juhani Lillberg no Somijas. Piešķirot Kārlim un Mintautam pirmo vietu, žūrija īpaši uzteica Latvijas mākslinieku neordināro ideju un tās mākslinieciski profesionālo izpildījumu.

Mākslinieki nolēmuši uzvaras kausu nodot Jelgavas iedzīvotāju un viesu apskatei, lai veicinātu interesi par ledus veidošanas mākslu un Starptautisko ledus skulptūru festivālu Jelgavā. Turpmāk kauss atradīsies Ģ. Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā kā liecība par pilsētas panākumiem pasaulē.
Kausa nodošana muzejam notiks 25.janvārī plkst. 15.30.



Написать комментарий