Šodien svētkus svin visas Daugavpils Tatjanas un studenti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 25.janvārī, Vārda dienu svin Tatjanas, bet studenti, pārsvarā krievvalodīgie, - savus profesionālos svētkus.

Saskaņā ar leģendu svētā mocekle Tatjana, kura bija dzimusi augstmaņa ģimenē, bija kristiete, par ko citas reliģiskās pārliecības ienaidnieki nolēma viņu nāvei. Kopš tā laika 25.janvārī visas Tatjanas svin savu Vārda dienu.

1755.gada 25.janvārī ķeizariene Jeļizaveta parakstīja rīkojumu „Par Maskavas universitātes dibināšanu”. Kopš tās dienas svētā Tatjana tiek uzskatīta par studentu aizbildni. Sākotnēji šie svētki tika svinēti tikai Krievijas galvaspilsētā, kurā notika plaši jauniešu pasākumi, bet ar laiku svētki kļuva populāri arī ārpus Krievijas Federācijas robežām, tādēļ šodien tos var svinēt arī visi Latvijas studenti.

Latvijas Pilsonības un migrācijas dienesta dati liecina, ka sieviešu vārds Tatjana mūsu valstī ir visai populārs. Piemēram, pērn bija 24 000 skaistā dzimuma pārstāvju, kuras tika sauktas par Tatjanu. Daudz Tatjanu dzīvo arī Daugavpilī.

Tulkojumā no grieķu valodas Tatjana nozīmē „noteikt, lemt”. Tiek uzskatīts, ka parasti Tatjanas ir prieka pilnas, gudras, daudzpusīgas, pašpietiekamas, emocionālas, nedaudz spītīgas, bet maigas un šarmantas būtnes.

Gorod.lv sveic visas Tatjanas Vārda dienā un novēl mīlestību, veiksmi, veselību, lai viss iecerētais piepildās!
Savukārt studentiem novēlam labas atzīmes un veiksmīgu ziemas sesiju, kā arī optimismu!


Написать комментарий