Apstiprināts Rēzeknes novada 2013.gada budžets

foto: rezeknesnovads.lv
foto: rezeknesnovads.lv

Klātesot Rēzeknes novada domes deputātiem un pašvaldības administrācijas nodaļu vadītājiem, 24.janvāra ārkārtas domes sēdē tika apstiprināts Rēzeknes novada budžets 2013.gadam, informē Rēzeknes novada portāls. 

Rēzeknes novada pašvaldības pamatbudžeta ieņēmumi paredzēti 17 091 706 latu apmērā, savukārt izdevumu sadaļā norādīti 20 949 584. Jāatzīmē, ka izdevumu daļa ir lielāka, jo novada pašvaldībai uz 2013.gada sākumu izveidojies pamatbudžeta konsolidētos naudas līdzekļu atlikumus 2 714 466 latu apmērā, savukārt pamatbudžeta aizņēmumus 2013.gadam ir 1 176 912 lati un konsolidētos pamatbudžeta finanšu ieguldījumus 33 500 latu apmērā, līdz ar to kopumā ieņēmumu un izdevumu daļa izlīdzinās. 

Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs atklāja, ka, sastādot budžetu, arī šogad turpināts 2009.gadā aizsāktais princips par varas un naudas decentralizāciju, tas ir, kopējais finansējums tiek sadalīts pa 25 pagastiem, balstoties uz objektīviem kritērijiem – iedzīvotāju daudzumu, izglītības iestāžu skaitu un citiem apsvērumiem. Līdzīgi arī speciālā budžeta ieņēmumi sadalīti pagastu pārvaldēm – 80 procenti no 392,3 tūkstošiem latu ceļu fondu naudas tiks ieskaitīts pagastu kontos autoceļu uzturēšanai, tāpat arī 80 procenti no dabas nodokļa ieņēmumiem nonāks pagastu pārvaldēs.

Jau kopš pagājušā gada nogales gan pagastu pārvaldes, gan iestāžu darbinieki un deputāti ar lielu atbildību skatīja 2013.gada budžeta jautājumus. Rēzeknes novada domes deputāte un Izglītības, kultūras un sporta jautājumu pastāvīgās komitejas priekšsēdētāja Ināra Šindarjova atklāja, ka, veidojot budžetu, pievērsta liela uzmanība, lai varētu atbalstīt pēc iespējas vairāk novada cilvēku, kā arī veicināt jauniešu nodarbinātību un darba iespējas novadā. „Novada budžeta lokomotīve ir uzsākusi savu ceļu. Lai ceļš ir līdzens un nav nepieciešamības strauji bremzēt,” apstiprinot budžetu, novēlēja Rēzeknes novada domes izpilddirektors Jānis Troška.


Написать комментарий