Olimpiskajās spēlēs vēlas iekļūt ušu, kāpšanas sports un skrituļošana

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) februārī plāno pārskatīt vasaras olimpisko spēļu sportu pārstāvniecību, bet uz vietu Olimpiādē kandidē arī tādi sporta veidi kā usū, kāpšanas sports un skrituļošana, vēsta aģentūra "Reuters".

12. un 13.februārī SOK izpildkomiteja Lozannā lems, kurus 25 sporta veidus iekļaut 2020.gada Vasaras olimpisko spēļu kalendārā. Par izvēlētajiem sporta veidiem SOK balsos septembrī, kad Argentīnā notiks kārtējā SOK sesija. Šobrīd olimpiskajā saimē ir 26 sporta veidi, tādējādi viens sporta veids tiks svītrots. No dalībnieku pulka nedrīkstēs svītrot regbiju un golfu, kuri tikai 2016.gadā atkal būs olimpisko spēļu kalendārā.


Kā norāda eksperti, galvenie kandidāti uz "izkrišanu" ir modernā pieccīņa un taekvondo.

SOK tuvākajā laikā varētu gan arī paplašināt dalībnieku pulku, lai ietu līdzi laikam un pielāgotos jauniešu interesēm, kas varētu vairot sponsoru ieinteresētību. Tāpēc SOK varētu pēc 2020.gada olimpiskajām spēlēm palielināt pārstāvniecību līdz 28 sporta veidiem. Kā galvenie kandidāti tad būs tie, kuri zaudēs vietu tagad olimpiskajā saimē. Savukārt starp pārējiem kandidātiem minēti ušu, kāpšanas sports, rollerošana, skvošs, karatē un veikbords, bet softbols un beisbols izvirzījuši sevi kā kopīgu kandidatūru.


Написать комментарий