Daugavpils pilsētas dome cenšas tikt skaidrībā ar esošo situāciju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas pašvaldība saņēmusi no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) atbildi uz pašvaldības lūgumu sniegt paskaidrojumus sakarā ar uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” pārbaudi.

Vēstulē tiek rakstīts, ka informācija par pārbaudi nav plaši pieejama un šobrīd nav izpaužama, portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

„Notiek izmeklēšana, esmu pārliecināta, ka attiecīgas instances tiks skaidrībā ar situāciju un pieņems pareizo lēmumu. Varēšu komentēt situāciju plašāk, kad tiks pieņemts oficiālais lēmumus. Es ticu saviem darbiniekiem un uzskatu, ka aizturētais vicemērs nav vainīgs. Taču, kā jau minēju, situāciju izmeklē tiesībsargājošās instances un tiesa pieņems lēmumu. Negribētos, lai kāds priekšlaicīgi kļūtu par „tiesnesi”, tas nav korekti attiecībā pret maniem kolēģiem”, - atzīmēja Ž.Kulakova.

Atbildot uz jautājumu, vai viņa atstās pašvaldības priekšsēdētājas amatu, ja vicemēra vaina tiks pierādīta, Ž.Kulakova atzīmēja, ka viņu ir ievēlējuši deputāti un viņa ir atbildīga par sociālo, ekonomisko un politisko situāciju pilsētā, tāpēc, ja deputāti pieņems šādu lēmumu, viņa atteiksies no pilnvarām.

Pagaidām, kamēr notiek izmeklēšana un vicemērs ir tikai aizdomās turamais, pašvaldība ievēro likuma normas un jau sākusi rīkoties, paziņoja Domes priekšsēdētāja. Piemēram, saskaņā ar KNAB lēmumu, uz izmeklēšanas laiku no amata atcelts uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Māris Laudiņs. Viņa vietā uz laiku iecelts Valērijs Kononovs, kuram tika uzdots risināt visus organizatoriskos jautājumus un sekot, lai apkures sezonas vidū iedzīvotāji saņemtu kvalitatīvus pakalpojumus. Kā arī V.Kononovam tika uzdots saglabāt stabilu atmosfēru kolektīvā, lai neviens neciestu no juridiskajiem momentiem. 

„Situācija ir nopietna un nepatīkama. Pašvaldībā tika nolemts veikt uzņēmuma papildpārbaudes, lai pārliecinātos, ka viss notiek saskaņā ar likumu un lai tiktu skaidrībā ar situāciju. Maksimāli sadarbosimies ar tiesībsargājošiem orgāniem. Saskaņā ar vakar parakstīto rīkojumu no 6.februāra uzņēmumu „Daugavpils siltumtīkli” pārbaudīs Domes iekšējā audita dienests, kurš pārbaudīs uzņēmuma darbību, sākot no 2010.gada 1.janvāra un līdz šodienai. Kā arī saskaņā ar koalīcijas deputātu lēmumu V.Kononovs pilnvarots pasūtīt visu ar SC-1, SC-2 un SC-3 saistīto līgumu neatkarīgu novērtējumu. Lai neapstiprinātu baumas, mēs pievērsīsim uzņēmumam vairāk uzmanības, pastiprināsim kontroli un gaidīsim izmeklēšanas beigas”, - paziņoja Ž.Kulakova. 


Написать комментарий