Daugavpilī koriģēs skolotāju ar augstāko kvalifikāciju piemaksu sistēmu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada 7.februārī notikušajā Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas kārtējā sēdē deputāti pieņēma lēmumu grozīt noteikumus, saskaņā ar kuriem tiek sadalīta skolotāju darba algām domātā valsts dotācija.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes Finanšu un grāmatvedības daļas vadītāja Sandra Zelča paskaidroja, ka pamatgrozījumi attiecas uz rezervju fonda palielināšanu, kurš tiek izmantots skolu darbinieku piemaksu izmaksām.

Pēc valsts budžeta mērķdotācijas sadales skolām Pārvaldes fonds tika palielināts no 1,5% līdz 2%. Minētais lēmums tika saistīts ar to, ka skolotājiem, kuri paaugstinājuši savu kvalifikāciju ES projektu ietvaros un saņēmuši 4. un 5.kategoriju, jāpiešķir piemaksas 8% un 12% apmērā attiecīgi. 

S.Zelča atzīmēja, ka šādu skolotāju skaits dažādās skolās atšķiras, tāpēc būtu nepareizi iedalīt skolām noteikumos paredzēto summu un pārlikt jautājumu par līdzekļu piesaisti uz skolu pleciem. Tādēļ tika nolemts atstāt līdzekļus Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē, lai pēc tam sadalītu tos pa skolām, atkarībā no skolotāju ar 4. un 5.kategoriju skaita.

S.Zelča paziņoja, ka rezerves fonds tiek izmantots, lai izmaksātu darba algas metodiķiem (ap 4 tūkstošiem latu ik mēnesi), logopēdiem, mācību programmu īstenošanai slimnīcās (1 300 lati ik mēnesi).

S.Zelča paziņoja, ka izmaiņas esot pozitīvas, jo Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde rūpējas, lai skolotāji saņemtu savai kvalifikācijai atbilstošu darba algu. Vislielākais skolotāju ar 4. un 5.kategoriju skaits ir Valsts ģimnāzijā un 3.vidusskolā.


Написать комментарий