KNAB rosina uzsākt kriminālvajāšanu pret Līvānu mācību iestādes vadītāju par kukuļņemšanu

foto: nozare.info
foto: nozare.info

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Preiļu rajona prokuratūrai 2012.gada decembrī uzsāktā kriminālprocesa materiālus pret Līvānu izglītības iestādes vadītāju par kukuļņemšanu ilgstošā laikaposmā saistībā ar labvēlīgiem lēmumiem kāda komersanta interesēs, informē KNAB portāls. 

Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka par līguma attiecību turpināšanu ar izglītības iestādi tās vadītāja no kāda uzņēmuma pārstāvja, iespējams, pieņēmusi regulārus maksājumus – sākotnēji kukuļa summa sastādīja 20 latu mēnesī, bet 2012.gadā tā sasniedza 50 latus mēnesī. 2012.gada decembrī pēc kukuļa daļas pieprasīšanas un pieņemšanas amatpersona tika aizturēta. Iegūto pierādījumu kopums dod pamatu KNAB izmeklētājam uzskatīt, ka vairāku gadu garumā amatpersona pieņēmusi kukuļus kopumā ne mazāk kā 1 180 latu apmērā.

Uzskatot, ka savākti pietiekami pierādījumi, KNAB izmeklētājs rosina saukt pie kriminālatbildības Līvānu izglītības iestādes vadītāju par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu (Krimināllikuma 320.panta trešā daļa).

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.


Написать комментарий