Lēmums par vicemēra apcietinājumu tiks pārsūdzēts Rīgas apgabaltiesā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, šodien, 11.februārī, zvērināts advokāts Dainis Lūsis iesniedza sūdzību par Rīgas rajona tiesas lēmumu, saskaņā ar kuru tika apcietināts viņa aizstāvamais Vjačeslavs Širjakovs.

Pēc jurista vārdiem, sūdzību izskatīs Rīgas apgabaltiesa, kura var atcelt vai grozīt iepriekšējo lēmumu, jo ir augstākās instances tiesa. Šāda veida sūdzības tiek izskatītas likumā noteiktā termiņā, tomēr advokāts plāno panākt sūdzības izskatīšanu tuvākajā laikā un personīgi piedalīties tiesas sēdē. Jurists ir pārliecināts par aizstāvamā nevainību.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) preses pārstāvis Andris Vitenburgs portālam Gorod.lv agrāk ziņojis, ka viņu mērķis esot tikt skaidrībā ar situāciju un pieņemt pareizo lēmumu par to, vai aizdomās turamais ir vainīgs.

Pēc speciālista domām, pašlaik notiek izmeklēšana, kurai nepieciešams laiks un profesionāļu darbs, tādēļ līdz kompetentu orgānu lēmuma pieņemšanas nevar izdarīt secinājumus. Ikviens uzskatāms par nevainīgu, iekams viņa vaina nav atzīta saskaņā ar likumu.
 


Написать комментарий