Ž.Kulakova: Pēc M.Laudiņa vārdiem, KNAB nav pretenziju pret līguma ar „Bategro” juridisko pusi un iepirkumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

11.februārī Daugavpils pilsētas domē notikušajā kārtējā preses konferencē tika uzdoti jautājumi par uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” pārbaudi, kuru veica Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki.

Atbildot uz plašsaziņas līdzekļu pārstāvju jautājumiem, pilsētas vadība akcentēja faktu, ka galīgais lēmumus šajā lietā vēl nav pieņemts, tāpēc vairākus jautājumus pagaidām nevar komentēt.

Kamēr tiesībsargājošas instances nepieņems lēmumu, pašvaldība turpinās sadarboties ar dažādām valsts instancēm, tostarp arī KNAB, lai atrisināt izveidojušos situāciju, paziņoja Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

Pašvaldības priekšsēdētāja piebilda, ka uzņēmums „Daugavpils siltumtīkli” turpina strādāt un sniegt kvalitatīvus pakalpojumus. Pagaidām uzņēmumu vada Domes izpilddirektora vietnieks Valērijs Kononovs, kurš tika iecelts Māra Laudiņa vietā, kurš šobrīd strādā kā galvenais enerģētiķis.

Savukārt ar firmu „Bategro” noslēgtais līgums par siltumenerģijas piegādi SC-3 vajadzībām līdz atbildīgo struktūru lēmuma pieņemšanas ir spēkā: tā ietvaros notiek dokumentu sagatavošana. Ž.Kulakova atzīmēja, ka saskaņā ar M.Laudiņa ziņoto informāciju pārbaudes veicējiem nebija pretenziju pret līguma juridisko pusi un rīkoto konkursu.

Jāatzīmē, ka pašlaik uzņēmuma darbu un noslēgtos līgumus izvērtē gan Domes Iekšējā audita dienests, gan neatkarīgie eksperti. Lūgums par ekspertu iesaisti tika nosūtīts Siltumenerģētiķu asociācijā, kura ieteiks ekspertu. Ekspertīze varētu aizņemt dažus mēnešus.


Написать комментарий