Valstī sākusies sociālā kampaņa pret korupciju medicīnā: Daugavpilī tā neesot noslēgusies

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada 11.februārī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rīkoja sociālās kampaņas „Neriskē!” atklāšanai veltītu preses konferenci, kuras mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību uz kukuļošanas sekām medicīnā.

Atbildot uz portāla Gorod.lv jautājumu, vai minētā kampaņa norisināsies arī Daugavpils reģionālajā slimnīcā, tās vadītājs Aivars Zdanovskis atzīmēja, ka mūsu slimnīcā tā nav noslēgusies un notiek jau gada laikā.

A.Zdanovskis paziņoja, ka visas KNAB un Valsts kontroles rīkotās pārbaudes notiek cīņas ar korupciju ietvaros. „Pagājušajā nedēļā slimnīca saņēma KNAB rekomendācijas saistībā ar korupciju medicīnā. Šī situācija sīki aprakstīta uz 65 lappusēm. Dažreiz šķiet, ka viņi nevar zināt visu, bet tomēr tā ir. Viņi zina par vairāk par mums. Dokumentā aprakstīts, kā jācīnās, kādas ir vājās vietas utt. Mūsu slimnīcā šī kampaņa nav noslēgusies un tiek turpināta”, - pastāstīja A.Zanovskis.

Jāatzīmē, ka ar sociālo kampaņu KNAB plāno pievērst iedzīvotāju uzmanību sekām, kas var rasties ārstu uzpirkšanas gadījumā. KNAB plāno uzrunāt valsts iedzīvotājus ar plakātu palīdzību, kuri būs apskatāmi medicīnas iestādēs, kā arī ar videomateriālu starpniecību televīzijā.


Написать комментарий