Aicina mazināt PVN apkurei

foto: diena.lv
foto: diena.lv

Ar protesta akciju pret paaugstināto pievienotās vērtības nodokli (PVN) apkurei arodbiedrība LABA šodien vēlas pievērst valdības uzmanību.

Pulksten 11.30 pie Ministru kabineta ēkas arodbiedrība rīko protesta akciju, aicinot valdību samazināt PVN siltumapgādei. Šodien Ministru kabinetā paredzēts skatīt likumu Par pievienotās vērtības nodokli.

Šis nav pirmais mēģinājums panākt mazāku PVN apkurei, to samazinot no 12 līdz pieciem procentiem. Pērn ar šādu ierosinājumu pie Saeimas deputātiem vērsās arī Rīgas dome un akciju sabiedrība Rīgas siltums. Līdz šim opozīcijas deputātu priekšlikumi tikuši noraidīti, pamatojoties ar dažādiem argumentiem. Piemēram, ka mazāks PVN veicinās dabasgāzes importu un Latvija kļūs atkarīgāka no ārvalstu energoresursiem, ka tādējādi tiks nepamatoti atbalstīti bagātākie iedzīvotāji un ka PVN samazināšana apkurei nav efektīvs veids mazāk pārtikušo cilvēku atbalstam.

Arodbiedrība uzskata, ka šoziem, kad rēķini par apkuri lielākoties ir daudz lielāki nekā aizvadītajā apkures sezonā, PVN samazināšana ikmēneša maksājumus padarītu mazākus.


Написать комментарий