Piena ceļš sadursies ar citu galaktiku

foto: astronet.ru
foto: astronet.ru

Astronomi padziļināti pēta blakus mums esošās galaktikas. Ir zināms, ka galaktikas dažreiz var sadurties savā starpā, ziņo portāls meganauka.com.

Veicot nepieciešamo datu izskaitļošanu, astronomi nāca pie secinājuma, ka pēc 4 miljardiem gadu Piena ceļš sadursies ar Andromedas galaktiku. Zinātnieki paredz, ka tas būs neaprakstāms skats, saduršanās neapdraudēs cilvēces eksistēšanu, tāpēc to varēs skatīt no Zemes.

Tuvumā Andromedas galaktika izskatās iedvesmojoši. Ar Herschel teleskopa palīdzību veica vairākus uzņēmumus, kur varēja redzēt gredzenveida putekļu un gāzu virpuļus.

Speciālie teleskopi dod iespēju zinātniekiem izpētīt kosmosa ķermeņu temperatūru, struktūru.

Piemēram, sarkanie toņi norāda uz aukstiem mākoņiem, jo to krāsa atrodas infrasarkanā spektra nomalē. Siltie mākoņi tiek norādīti ceriņkrāsas toņos.

Uzņēmumos var redzēt informāciju par putekļu daļu izmēriem, var uzzināt par ledus klājumu un citus raksturojumus, ko sniedz teleskopa uzņēmumi.

Pirmais uzņēmums bija izveidots ar SPIRE instrumenta palīdzību, tas ietilpst Herschel teleskopu sastāvā. Toties, lai iegūt patiesus datus uzņēmumus vēl nepieciešams apstrādāt, pielietojot speciālos algoritmus.


Темы: , , , ,
Написать комментарий