Daugavpils pilsētas pašvaldība stimulēs savas iestādes realizēt ES projektus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas pašvaldība uzskata, ka Domes struktūrām nepieciešams aktīvāk piesaistīt ES fondu līdzekļus, paziņoja vicemērs Līvija Jankovska.

Vienā no darba sapulcēm tika ziņots, ka pērn Daugavpils izglītības jomā visaktīvāk projektus realizēja pirmsskolas izglītības iestādes.

Pēc L.Jankovskas vārdiem, tieši pirmsskolas izglītības iestādes pagājušā gada laikā visvairāk pieteikušies projektu realizācijai un ap 60% pieteikumu tika atbalstīti. Apkopojot datus, kas liecina par to, cik daudz projektu tika sagatavots pagājušajā gadā, pašvaldībā secināja, ka izglītības iestādes un ar kultūru un sportu saistītās struktūras šogad var piedalīties vēl lielākā projektu skaitā.

Vicemērs atzīmēja, ka 2013.gadā projektu, kuru ietvaros var pretendēt uz finansējumu, nebūs daudz, jo beidzas plānošanas posms, tomēr kultūras un izglītības jomās iespēju būs diezgan daudz.

Piemēram, projektu ietvaros būs iespēja piesaistīt ES līdzekļus kvalifikācijas paaugstināšanai un pieredzes apmaiņas pasākumiem. L.Jankovska atzīmēja, ka pašvaldība nevar iedalīt līdzekļus augstākminētiem mērķiem, bet daudzu darbinieku kvalifikācija ir jāpaaugstina: tas attiecas gan uz muzeja, gan uz kultūras centru, sporta iestāžu, izglītības iestāžu u.c. darbiniekiem.

Vicemērs atzīmēja, ka pašvaldības mājas lapā tiek ievietota informācija par visiem pieejamiem projektiem, kuros var piedalīties gan pilsētnieki, gan pašvaldības uzņēmumi un iestādes. Savukārt vicemērs Vitālijs Azarevičs piebilda, ka vairākas iestādes var piedalīties ES projektos tikai vienu reizi, tāpēc pašvaldība plāno pievērst uzmanību iestādēm, kuras vēl nav piedalījušas projektos.


Написать комментарий