V.Kezika: Daugavpils novada dome darbojas saskaņā ar likumu «Par pašvaldībām» 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vakar, 12.februārī, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija konceptuāli atbalstīja Ministru kabineta iesniegto Vietējo pašvaldību referendumu likumprojektu, kas noteiks pašvaldību referendumu ierosināšanas un norises kārtību.

Pašvaldību referendumu likums nepieciešams, lai nodrošinātu iespēju iedzīvotājiem piedalīties jautājumu lemšanā pašvaldībās un ietekmēt domes darbību vietējo iedzīvotāju interesēs. Likumprojekts pašvaldības iedzīvotājiem paredz arī tiesības atlaist pašvaldības domi, ja tā nerīkojas atbilstoši iedzīvotāju interesēm un ir zaudējusi vēlētāju uzticību. Portāls Gorod.lv lūdza Daugavpils novada domes izpilddirektori Vandu Keziku komentēt šo jauninājumu.

Kezikas kundze norādīja, ka Daugavpils novada dome darbojas saskaņā ar likumu „Par pašvaldībām” un jau trešo gadu pēc kārtas rīko dažādu problēmu publiskās apriešanas. V.Kezika šādas apspriešanas nosauca par „minireferendumiem”. Tādējādi, pateicoties publisko apspriešanu rezultātiem, novada budžetā tika iekļauts pabalsts, kas apmaksā triju dienu uzturēšanos slimnīcā, tiek risināts jautājums par jauniešu nodarbinātību vasaras laikā un vairāki citi jautājumi.

Attiecībā uz tiesībām atlaist pašvaldības domi Kezikas kundze izteica bažas, ka šīs tiesības varētu tikt izmantotas politiskajās spekulācijās.


Написать комментарий

Nesaproms apliecinājums, jo tas gan būtu dīvaini, ja dome nedarbotos sakaņā ar šo likumu.