“Ferrari” nosaukts par visietekmīgāko autoražotāju pasaulē

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Itāliešu kompānija "Ferrari" atzīta par visietekmīgāko autoražotāju pasaulē, apsteidzot ne tikai tādas auto markas kā "BMW", "Mercedes-Benz", "Volkswagen", "Lexus" un "Audi", bet arī tādas ietekmīgas korporācijas kā "Google" un "Coca-Cola", liecina kompānijas "Brand-Finance" pētījums.

Kompānijas ietekmīgums tika aprēķināts, ņemot vērā tīro peļņu, vidējo ieņēmumu no viena klienta un tirgvedības izdevumus. Tāpat "Brand-Finance" speciālisti ņēma vērā klientu lojalitāti markai.


Interesanti, ka ietekmīgāko kompāniju pirmajā pieciniekā "Ferrari" ir viszemākā kompānijas vērtība – 3,6 miljardi ASV dolāru. Savukārt "Google", kas atzīts par otro ietekmīgāko kompāniju pasaulē, vērtība tiek lēsta 52 miljardu dolāru apmērā, bet trešās vietas ieguvējam "Coca-Cola" - 34,2 miljardi dolāru.

Atgādinām, ka pērnā gada oktobrī kompānija "Interbrand" sastādīja reitingu ar visdārgākajiem zīmoliem pasaulē. No autoražotājiem par visvērtīgāko tika atzīts "Toyota" ar 30 miljardiem dolāru. Šajā reitingā "Ferrari" ieņēma tikai 12. pozīciju.


Написать комментарий