Pieejama interaktīva “iPad” aplikācija pasakai par abru taisītāju

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Latvijas tautas pasaka par abru taisītāju ir izdota interaktīvā formāta planšetdatoram "iPad", biznesa portālu "Nozare.lv" informēja pasakas elektroniskās versijas veidotāja SIA "E-Forma" pārstāvis Ardis Markss.

Elektroniskā pasaka "Abra" tapusi atbilstoši sākumskolas metodiskajām prasībām, un tā ir pirmais izdevums no plānotās integrēto mācību līdzekļu sērijas. Pasaka ir papildināta ar skaņu un animāciju, tai piemīt divas funkcijas - to var lasīt patstāvīgi vai klausīties -, izvēles gadījumā skaņu ieslēdzot vai izslēdzot, teikts paziņojumā medijiem.

Projekta līdzautore ir Rīgas 1.speciālās internātpamatskolas skolotāja Antra Krauce, ilustrāciju autore ir māksliniece Agita Staka, kurai ir bagāta pieredze vairāku izglītības materiālu un bērnu grāmatu ilustrēšanā, informē uzņēmums.

Kā skaidrots paziņojumā, pasaka attīstīta, "sadarbojoties arī ar jaunajiem ekspertiem - Rīgas 1.speciālās internātpamatskolas skolēniem", teikts paziņojumā.

"Jaunieši piedalījās kopīgās darba grupas sanāksmēs. Skolēniem tika piedāvāti vairāki dizaina risinājumi un ilustrāciju varianti. Kopā ar skolēniem izvēlējāmies, kurus zīmējumus un vizualizāciju iekļaut pasakā. Kopīgi spriedām par scenogrāfiju un diskutējām par to, kā katrs pasakas posms tiks attēlots, modulējot sižetus ar oriģinālzīmējumiem. Darba procesā ļāvām bērniem pašiem izspēlēt pasakā esošās situācijas. Pārliecinājāmies, vai atbilstošais scenārijs skolēniem būs interesants un saistošs, kuras animācijas viņos izraisa prieku un vēlmi uzzināt, kas notiks tālāk," skaidroja Markss.

Pasaku patlaban var lejupielādēt bez maksas no "Apple" veikala "iTunes", teiks paziņojumā.

Pasakā par abru kāds ļoti trūcīgs abru darinātājs uzņemas taisīt abru, lai vispār būtu nauda, ar ko nopirkt pārtiku. Nesot gatavo abru pasūtītājam, abru darinātājs mežā guļ diendusu zem abras. Ierodas meža zvēri, kas nolemju abru izmantot kā galdu kopējam mielastam un sanes savai sugai raksturīgu pārtiku - lācis bišu stropu ar medu, vilks - auna gaļu, lapsa - zosi, bet zaķis - kāpostgalvu. Guļošais abru darinātājs, miegā grozoties, sakrata abru, aizbiedēdams zvērus, kas pamet mielastu. Abru darinātājs savāc gan atstāto ēdamo, gan saņem pienācīgu algu par abru.


Темы: , , , ,
Написать комментарий