Marta sākumā varēs pieteikties dalībai starptautiskajā rezidencē “Marks Rotko 2013”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, šā gada septembrī apritēs 110 gadi kopš pasaulslavenā mākslinieka Marka Rotko dzimšanas.

Par godu šim notikumam Daugavpilī tiek organizēts ikgadējs pasākums – starptautiskā rezidence, kura pirmo reizi norisināsies Marka Rotko mākslas centrā. Tā svinīgā atklāšana paredzēta šā gada 24.aprīlī.

Plenērs iegūst jaunu formātu, un norisināsies no 6. līdz 26.septembrim. Savukārt pieteikties dalībai šajā pasākumā var no 2013.gada 1.marta līdz 20.jūnijam, nosūtot uz e-pastu maris.cacka@daugavpils.lv  farida.zaletilo@daugavpils.lv  aizpildītu dalībnieka anketu, CV, ne mazāk kā 10 savu darbu prezentāciju, kuri pēc tam tiks publicēti katalogos, atklātnēs un fotogrāfijās.

Šoreiz rezidencē piedalīsies 11 profesionāļi. Tiek mainīts ne tikai pasākuma formāts, bet arī tā norises laiks: šogad mākslinieki darbosies nedēļu ilgāk. Marka Rotko dzimšanas dienā – 25.septembrī – notiks visu rezidences laikā radīto darbu izstāde, bet rezidences noslēgumā saskaņā ar esošajiem noteikumiem katrs rezidences dalībnieks uzdāvinās Mākslas centram divas savas gleznas.

Šāda veida pasākumi mūsu pilsētā norisinās jau deviņus gadus – no 2004.gada un tiek veltīti Marka Rotko dzimšanas dienai. Šo gadu laikā plenēros piedalījās mākslinieki no Armēnijas, Dānijas, Baltkrievijas, Austrijas, ASV, Francijas, Igaunijas, Lietuvas, Itālijas, Krievijas, Lielbritānijas, Norvēģijas, Polijas, Ukrainas, Vācijas un Latvijas.


Написать комментарий