METRO pamatlicējs izdarīja pašnāvību

foto: handelsblatt.com
foto: handelsblatt.com

Vācu tirdzniecības kompānijas "Metro Cash & Carry" pamatlicējs Otto Beisheims izdarīja pašnāvību, viņam bija 89 gadi, ziņo portāls briansk.ru. Miljardieris bija atrasts savā muižā, Vācijas pilsētā Rottach-Egern.

„Metro Cash & Carry” dibināja Otto Beisheims 1964.gadā. Uzņēmēja bagātība sastāda trīs miljardus eiro. Uzskata, ka bagātības būs nodotas diviem nekomerciālajiem fondiem Vācijā un Šveicē.

Līdzjūtību 28 tūkstošiem Metro darbiniekiem izteica kompānijas priekšsēdētājs Olafs Kohs. Viņš teica, ka visa Metro Cash & Carry lielā ģimene sēro.

Pēdējos gados Otto mazāk piedalījās kompānijas darbā, uzņēmējs ir pazīstams ar to, ka pa savu dzīvi viņš nesniedza nevienu interviju.

Žurnālistu izmeklēšanas dati liecina, ka Otto Otrā pasaules kara laikā dienēja SS vienībā, šī informācija nebija oficiāli apstiprināta. Pats viņš šo informāciju neizplatīja.

Pašlaik METRO Cash & Carry sastāv no 623 tirdzniecības organizācijām 30 pasaules valstīs. Kompānijā strādā vairāk nekā 100 tūkstošu darbinieku. 2010.gadā kompānijas ieņēmumi sastādīja 67 miljonus eiro, tīrā peļņa – 1 miljards eiro. 2007.gadā kopējais kompānijas apgrozījums bija 31 miljards eiro.

Vācijā tas nav pirmais gadījums, kad miljardieris izdara pašnāvību. Vācijas farmācijas impērijas Ratiopharm dibinātājs Ādolfs Merckle 74 gadu vecumā izdarīja pašnāvību, netālu no savas mājas metās zem vilciena. Uzņēmēja radinieki domā, ka viņš izdarīja pašnāvību ekonomiskās krīzes dēļ, jo tā ļoti ietekmēja farmācijas kompānijas darbību.


Написать комментарий