ASV noliedz pētījuma rezultātus par sniega cilvēka esamību

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

ASV ģenētiku grupa izpētīja sniega cilvēka DNS paraugus un nāca pie secinājuma, ka jetijam ir daudz kopīga ar cilvēku, ziņo portāls briansk.ru. Zinātnieki apgalvo, ka tas radās 13 tūkstošus gadus atpakaļ, bet jetijiem vēl joprojām neviens netic.

Zinātnieki ir izpētījuši jetija 111 spalvas, asins un ādas paraugus. Pētījuma materiālus ir devuši zinātnieku grupas, kuras meklēja jetiju 14 ASV štatos un divās Kanādas provincēs. Pētnieki apgalvo, ka jetijs radās 13 tūkstošus gadus atpakaļ no homo sapiens hibrīda, no nezināmā primāta.

Melbija Ketčuma savā mājas lapā raksta, ka pētījumos piedalās nenopietni eksperti un zinātnieki. „Mēs ilgi cīnījāmies, lai pierādīt, ka jetijs eksistē. Mūsu centieni publicēt pētījuma rezultātus ilga divus gadus. Izrādās, ka mūsdienu zinātne necieš strīdīgus jautājumus, ja tie rodas no ekspertiem un zinātniekiem, kurus nevar nosaukt par izciliem akadēmiķiem.”

Viena izdevniecība piekrita pētījuma publicēšanai. Vēlāk pēc juristu rekomendācijām žurnāls atteicās publicēt pētījumu rezultātus, kuri apliecina jetija esamību. Žurnāla administrācija nolēma, ka tāda veida publikācija stipri ietekmēs žurnāla reputāciju.

Skeptiķu vidū pētījuma rezultāti izsauc šaubīšanos. Piemēram, ģeologs Šerons Hils apgalvoja, ka „viss pētījums izskatās ļoti aizdomīgi, un nopietni zinātnieki tā nestrādā”. Tādā veidā jautājums par jetija eksistēšanu vēl joprojām paliek atvērts, jo īstas atbildes uz šo jautājumu vēl nav raduši.


Написать комментарий