Valdība KNAB piešķir 30 000 latus telpu nomas maksas segšanai

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) tiks piešķirti 29 539 lati, lai nodrošinātu telpu nomas maksājumus 2013.gadā, otrdien nolēma valdība.

KNAB 2009.gada 4.decembrī noslēdza telpu nomas līgumu ar SIA "Latvijas nami" par telpu nomu Rīgā, Brīvības ielā 104 k-2 un 106 k-3. Līgums ir spēkā līdz 2013.gada 5.martam.


Valdība pērn atbalstīja ieceri biroja vajadzībām renovēt ēku Rīgā, A.Briāna ielā 13. Provizoriskais termiņš KNAB pārcelšanai uz jaunajām telpām iepriekš bija 2015.gada 1.janvāris, bet jau tagad esot riski, ka rekonstrukcijas darbi būs jāpagarina, līdz ar to prognozējamais termiņš biroja pārvietošanai uz jaunām telpām varētu būt arī 2015.gada 31.decembris.

Esošo telpu izīrētājs KNAB piedāvājis dārgāku maksu nekā līdz šim, tāpēc birojs apzinājis arī citus iespējamos variantus.

Bijušā "Parex bankas" ēka Rīgā, Smilšu iela 16 atzīta par neatbilstošu, jo 1.stāvā atrodas komercplatība, kas nav pieļaujams drošības apsvērumu dēļ, minētās ēkas izvietojumam ir apgrūtināta elektromagnētiskā starojuma vājināšanas pasākumu ieviešana, kas savukārt prasītu lielus kapitālieguldījumus.

Arī ēka Raiņa bulvāris 25  tika atzīts par neatbilstošu, jo 1.stāvā atrodas cits nomnieks (kafejnīca), kas nozīmē, ka būtu jāveic papildus drošības pasākumi, tātad papildus kapitālieguldījumi. Savukārt kā vērtējami varianti bijuši ēkas Rīga, Ūnijas iela 45 un Kuldīgas ielā 45b, tomēr arī šie varianti izrādījušies nepiemēroti un pārlieku dārgi.

Tāpēc secināts, ka nav lietderīgi pārvietot biroju uz citām telpām, kā arī ieguldīt ievērojamus līdzekļus pagaidu telpās. KNAB paliks esošajās ēkā un tam nepieciešami papildu līdzekļi sadārdzinātās īres segšanai.

Valdība pērn akceptēja 2,3 miljonu latu piešķiršanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja nākamās mītnes ēkas Aristida Briāna ielā 12 būvprojektam. Nākamgad valsts budžetā tam paredzēs 183 322 latus, bet 2014.gada budžetā - 2,15 miljonus latu.

Rīkojuma projekts arī paredz nodrošināt KNAB biroja ēkas Aristida Briāna ielā 13 rekonstrukcijas darbu pabeigšanu līdz 2014.gada 31.decembrim, un noteikt, ka plānotais attiecīgās šīs ēkas nomas līguma sākuma termiņš ir 2015.gada 1.janvāris.

Jau ziņots, ka KNAB atkal gaidāmi jurģi.


Темы: , , , ,
Написать комментарий