Bezdarbnieki varēs saņemt mobilitātes pabalstu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Daugavpils nodaļas vadītājs Jānis Vanags pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šā gada aprīlī NVA plāno sākt pieteikumu reģistrāciju mobilitātes pabalsta saņemšanai jeb atbalstam darba sākšanai tādās darbavietās, kas atrodas vairāk nekā 20 kilometrus no bezdarbnieka reģistrētās dzīvesvietas.

Pēc J.Vanaga vārdiem, jauno pabalstu, kas nepārsniegs 280 latus, varēs saņemt 350 cilvēki no visas Latvijas, nav konkrētu kvotu, kas tiktu iedalītas reģioniem, pabalsti tiks piešķirti, pamatojoties uz pieteikumu saņemšanu.

Pabalstam varēs pieteikties tie bezdarbnieki, kas vismaz sešus mēnešus bijuši reģistrēti NVA. Arī potenciālajai darbavietai būs jābūt reģistrētai NVA mājas lapā www.nva.lv, un darba devējam būs iespēja piesaistīt savā darbavietā darbiniekus no citām Latvijas pilsētām un ciematiem, ja darbadevējs ilgāku laiku nevar atrast darbiniekus pēc savas atrašanās vietas. Atbalsts tiks piešķirts, ja izvēlētā darbavieta atradīsies vismaz 20 kilometru attālumā no deklarētās mājvietas. Tiek plānots, ka pabalsts segs transporta izdevumus vai dzīvošanas izdevumus.

Vanaga kungs paskaidroja, ka mobilitātes pabalsts būs pieejams četrus mēnešus, bezdarbnieks saņems pirmo avansu 100 latu apmērā, pārējos trīs mēnešos viņam izmaksās 60 latus mēnesī.

NVA Daugavpils nodaļas vadītājs pastāstīja, ka pirms dažiem gadiem NVA jau rīkoja šāda veida atbalsta pasākumu, kura ietvaros Daugavpils iedzīvotāji varēja strādāt Jēkabpilī, Preiļos un Krāslavā, savukārt Kalupes iedzīvotājs bija atradis darbu Daugavpilī.


Написать комментарий