Fujitsu izstrādā «viedspieķi» gados veciem cilvēkiem

foto: digitaltrends.com
foto: digitaltrends.com

Japānas kompānija Fujitsu izstrādājusi spieķi vecāka gadagājuma cilvēkiem, kurā iestrādāts virziena rādītājs, lai labāk palīdzētu atrast ceļu.

Tāpat spieķis, kurš nodēvēts vienkārši par Next Generation Cane aprīkots ar sirds ritma un temperatūras mērīšanas funkcijām, tā atrašanos var redzēt tiešsaistes kartē un likt ziņot, ja tā īpašnieks ir pakritis, raksta BBC. Lai signalizētu par nepieciešamību mainīt virzienu, spieķis vibrēs un uz tā parādīs bulta. Gadījumā, ja tiks konstatētas kaut kādas novirzes no normas, spieķis "sazināsies" ar ārkārtas dienestiem.

Ar ierīces prototi Fujitsu iepazīstinājusi Barselonā notikušā Pasaules Mobilā kongresa laikā. Spieķis aprīkots ar GPS, 3G un WiFi tehnoloģiju atbalstu, kā arī ar LED ekrānu.

Lai gan spieķis paredzēts vecāka gadagājuma cilvēkiem, Fujitsu iesaka to izmantot jebkurai viegli ievainojami personai, kurai nepieciešama tuvinieku pieskatīšana. Japānas sabiedrībai novecojot, tehnoloģiju kompānijas pievērš lielu uzmanību dažādu tehnoloģiju izstrādei, kas var atvieglot dzīvi gados veciem cilvēkiem.

Sagaidāms, ka spieķis Eiropā tirdzniecībā parādīsies sākot jūnijā.

Tāpat Fujitsu demonstrējusi vecāka gadagājuma cilvēkiem paredzētu viedtālruni Stylistic. Ierīce aprīkota ar modificētuAndroid operētājsistēmu un domāta lietotājiem, kuri iepriekš viedtālruņus nav izmantojuši. Liela uzmanība ierīces veidošanā pievērsta informācijai un skaidrojošiem paziņojumiem par to, kas darāms, lai sasniegtu kādu noteiktu rezultātu.


Написать комментарий