Valdība atbalsta papildus 150 000 latu piešķiršanu Latgales uzņēmējdarbības centra darbības nodrošināšanas nepārtrauktībai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā informē VARAM, lai nodrošinātu Latgales uzņēmējdarbības centra (turpmāk - LUC) darbības nepārtrauktību pēc 2015.gada, valdība otrdien, 5.martā, atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas priekšlikumu piešķirt no valsts budžeta 150 000 latu šim mērķim arī 2016.gadā.

LUC izveide paredzēta Latgales rīcības plāna 2012.-2013.gadam „Iespēju Latgale” ietvaros, lai sniegtu atbalstu šajā reģionā jau strādājošajiem uzņēmējiem, kā arī motivētu uzņēmējdarbības uzsācējus.

"LUC iecerēts kā vienas pieturas aģentūra uzņēmēju atbalstam, un tas veidos vienotu konsultāciju tīklu, lai nodrošinātu atbalstu uzņēmējdarbības attīstībai," stāsta vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs un piebilst, ka tādējādi Latgales rīcības plānā iekļautā ideja par pārnozaru atbalsta institūcijas izveidi Latgalē tuvojas īstenošanai.

Vienlaikus ministrs uzsver: „Valdības lēmums par valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu LUC darbības nodrošināšanai vairākiem gadiem, apliecina Latgales rīcības plāna ilgtermiņa pieeju un to, ka tas ir paliekošs atbalsta instruments, uz kura balstīt un attīstīt šī reģiona izaugsmi”.

LUC pamatprincipi ir mobilitāte un sadarbība, un balstoties uz šiem principiem, iecerēts veidot teritoriālo tīklu Latgales reģionā ar birojiem Daugavpilī, Balvos un Rēzeknē, nodrošinot speciālistu pieejamību vienu reizi nedēļā katrā pašvaldībā. Tas ļaus izmantot jau esošo institūciju tīklu un nodrošinās pakalpojumus ar pievienoto vērtību.

Jau iepriekš valdība atbalstīja finansējuma piešķiršanu LUC darbības nodrošināšanai 2013., 2014. un 2015.gadiem – katru gadu šim mērķim no valsts budžeta piešķirot 150 000 latu.

Atgādinām, ka LUC izveidošanu paredz pēc ministra E.Sprūdža iniciatīvas izveidotais un jūnijā valdībā apstiprinātais Latgales rīcības plāns „Iespēju Latgale”, kas paredz nozīmīgus un visaptverošus pasākumus Latgales reģiona attīstības veicināšanai.


Написать комментарий