Vēstures mirkļu pietura muzejā: Rēzeknes pils pārvērtības Lieldienās

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

12.martā plkst. 14:00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) jau otro mēnesi ikviens ir aicināts uz Vēstures mirkļu pieturu, šoreiz būs iespēja uzzināt par Rēzeknes pils pārvērtībām Lieldienās gadsimtu gaitā, informē Rēzeknes portāls. 

Šogad Lieldienas svinam marta beigās un kāda sena leģenda vēsta, ka tieši Lieldienu naktī drosmīgākie var doties uz Rēzeknes viduslaiku pils vietu un mēģināt uzveikt mošķus, lai atsvabinātu kādreizējo pils mantinieci Rozi un uzceltu virszemē pašu pili.
Ir zināms, ka „Vēstures mirkļu pieturā muzejā” uz brīdi ieradīsies Roze, lai iepazīstinātu ar viduslaiku pili Rēzeknē. Roze pastāstīs, kāda pils izskatījās 13.gs., kā tajā noritēja ikdienas dzīve.

Varēs uzzināt, ko vēlāk arheologi ir atklājuši par pili, kādi notikumi pili ir pārvērtuši  vēlākos gados un kāpēc līdz mūsdienām ir saglabājies tik maz no pils mūriem.

Rēzeknes pili dažādos laikos varēs apskatīt fotogrāfijās no muzeja krājuma.  

Šogad muzejā ir iesācies vēstures pēcpusdienu cikls – katra mēneša otrajā otrdienā muzeja speciālisti aicina ikvienu interesentu uz nodarbībām par Rēzeknes un Latgales vēstures notikumiem, kas lielajā pasaules vēsturē kļūst par vienu mirkli. Nākamā tikšanās vēstures mirkļu pieturā būs 9.aprīlī.

Ieejas maksa tematiskajā pieturā: skolēniem, studentiem – Ls 0.50; pieaugušajiem– Ls 1.00


Написать комментарий