Latvijā planšetdatorus lieto vairāk nekā 70 000 iedzīvotāju

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Pēc mobilā sakaru operatora Tele2 aplēsēm Latvijā planšetdatoru lietotāju skaits varētu būt vairāk nekā 70 000, tādējādi tuvojoties 4% no iedzīvotāju skaita.

Planšetdatoru lietotāju skaits īpaši pieauga pērn decembrī dažādu svētku akciju iespaidā. Kopumā 2012.gada 4.ceturksnī Tele2 klientu apkalpošanas centros planšetdatoru pārdošana palielinājās par 59%, salīdzinot ar to pašu periodu 2011.gadā.

Tele2 komercdirektors Jānis Spoģis uzskata, ka tieši planšetdatoru segmentam ir lielākais tirgus potenciāls gan pasaulē kopumā, gan Latvijā: "Lai arī Latvijā planšetdatorus lieto gandrīz 4% iedzīvotāju – salīdzinājumam Lietuvā tie arī ir 4%, bet Lielbritānijā jau 16% un Vācijā 12% – kā rāda gan Latvijas, gan citu valstu pieredze planšetdatoru lietotāju skaits ievērojami aug katru gadu, un šāda dinamika saglabāsies arī nākotnē. Pieaugošais pieprasījums ir skaidrojams ar izmaiņām paradumos – vairākuzdevumu režīms jeb "multitasking" neattiecas tikai uz tehnoloģiju iespējām, bet arī cilvēka ikdienu. Cilvēki vēlas, piemēram, klausīties konferenci un paralēli ērti strādāt vai lasīt jaunākas ziņas internetā, vienlaikus skatoties televīziju. Bez ērtas lietotāja pieredzes, planšetdatori arī nodrošina šādu "multitasking" darbošanos."

"Kopumā planšetdatoru lietošanā pieredzēsim līdzīgas izmaiņas kā viedtelefonu jomā, kurā viedtelefons no ekskluzīva produkta ir kļuvis par plaša patēriņa preci," piebilst J.Spoģis.

Populārāko planšetdatoru TO5 Tele2 tīklā ir: Samsung Galaxy Tab 2 10.1, iPad 2, iPad 3, Samsung Galaxy Note 10.1 un Samsung Galaxy Tab 2 7.0.


Темы: , , ,
Написать комментарий