Valsts apmaksāta iespēja pārbaudīt sava datora veselību

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Lai informētu sabiedrību par aktuāliem e-jautājumiem un pievērstu uzmanību nepieciešamām e-prasmēm, no 18. līdz 22. martam visā Latvijā norisināsies E-prasmju nedēļa. E-prasmju nedēļas ietvaros CERT.LV (Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija) rīkos pasākumu, kurā visiem interesentiem būs iespēja saņemt bezmaksas konsultācijas par datoru drošību, kā arī pārbaudīt sava datora veselību pie datoru "ārsta" jeb Datorologa.

Iepriekšējā gada pieredze liecina, ka daudzi lietotāji ikdienā nepievērš pietiekami lielu uzmanību sava datora un savu datu aizsardzībai. Galvenie iemesli ir maldīgs priekšstats, ka "mans dators taču nevienu neinteresēs", kļūdains uzskats, ka inficēt datoru var, tikai staigājot pa "aizdomīgām" interneta vietnēm, vai vienkārša nezināšana, ko tad īsti darīt, lai pasargātu savu datoru no infekcijām.


Rīdzinieki pārbaudīt savu datoru pie Datorologa un saņemt konsultāciju par datoru drošību varēs trešdien, 20. martā, Raiņa bulvārī 29 no pulksten 10:30 līdz 16:00, bet piektdien, 22. martā, Datorologs darbosies Rēzeknē (laiki un vieta tiks precizēti).

Līdz 17. martam Datorologam varēs sūtīt arī jautājumus sociālajā portālā Twitter, adresējot tos @Datorologs, vai uz epastu - datorologs@cert.lv. Jautājumi tiks apkopoti un atbildes uz tiem tiks publicētas portālā www.esidross.lv.

CERT.LV darbojas kopš 2011.gada 1.februāra saskaņā ar Informācijas tehnoloģiju drošības likumu un ir atbildīga par informācijas tehnoloģiju drošības veicināšanu Latvijā. CERT.LV tās uzdevumus izpilda Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas.


Написать комментарий