Daugavpilī nav saņemti pieteikumi par gājienu rīkošanu 16.martā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv rīcībā ir informācija, ka šogad, tāpat kā iepriekšējos gados, Daugavpils pilsētas dome nav saņēmusi pieteikumus par mītiņu vai gājienu rīkošanu 16.martā, kad Latvijā tiek neoficiāli svinēta Latviešu leģionāru piemiņas diena.

Jāatzīmē, ka šogad Rīgas pilsētas dome saņēmusi sešus pieteikumus par publisko pasākumu rīkošanu. Organizācija „Daugavas Vanagi” kā parasti plāno rīkot „leģionāru gājienu”, kas sāksies pie Doma baznīcas un noslēgsies pie Brīvības pieminekļa. Biedrība „Paspēlēsimies” plāno organizēt sapulci pie Mildas, kas tiks veltīta svarīgiem vēsturiskiem notikumiem. Ultraradikālais „Gustava Celmiņa centrs” organizē piketu pie Laimas pulksteņa. „Apvienība pret nacismu” plāno organizēt trīs pasākumus.

Pērn Rīgā notikušajā gājienā piedalījās ap 2 000 cilvēkiem. To vidū bija nacionālās apvienības VL-TB/LNNK pārstāvji – Kārlis Krēsliņš, Dzintars Rasnačs, Inese Laizāne, Vineta Poriņa, Dzintars Kudums, Ilmārs Latkovskis, Ināra Mūrniece, Raivis Dzintars, Jānis Dombrava un Imants Parādnieks.

Drošības policija prognozē, ka šogad leģionāru piemiņas dienas pasākumi noritēs mierīgi, tāpat kā pērn.

Iepriekš – 2011. un 2012.gadā – Rīgas pilsētas domei saskaņā ar tiesas lēmumu bija jāatvainojas gājiena rīkotājiem par mēģinājumu to atcelt. „Daugavas Vanagi” bija panākuši ierobežojumu atcelšanu ar tiesas spriedumu.


Написать комментарий