Aleksejs Burunovs plāno lūgt Domes atbalstu M.Rotko mākslas centra jumta remontā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, šā gada 24.aprīlī notiks M.Rotko mākslas centra svinīgā atklāšanas ceremonija, jāmin, ka Centrs varētu kļūt par lielāku šāda veida iestādi Austrumeiropā.

Centra direktors Aleksejs Burunovs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka uz jumta sakrājies sniegs noveda pie sniega turētāja, kas atrodas no Imperatora ielas puses, plīsuma. Pēc A.Burunova vārdiem, tas notika tāpēc, ka ēkas jumts netiek tīrīts, jo šāda veida nepieciešamība nebija aktuāla. 

„Iespējams, projektētāji neparedzēja lielu sniegu daudzumu, kas bija šoziem. Tiek plānots griezties pilsētas Domes Finanšu komitejā, lai saņemtu līdzekļus papildu sniega turētāju uzstādīšanai, lai nodrošinātu garāmgājēju drošību. Pēc sniega nokušanas tiks veikta visu jumta stiprinājumu papildu apsekošana”, - paskaidroja mākslas centra direktors.

Pēc Daugavpils cietokšņa pārvaldnieka Jāņa Dukšinska domām, ēkas uzturēšana esot Centra tehnisko darbinieku pārziņā, kuru ir visai daudz. „Šī problēma nezudīs līdz ar sniega kušanu, tā ir jāatrisina. Iespējams, bija nepieciešams savlaicīgi apspriest ar projektētājiem vairākus jautājumus vai pat veikt ēkas izmantošanas instruktāžu noteiktos laikapstākļos”, - uzskata Jānis Dukšinskis.

Atgādināsim, ka decembra beigās dažas nepareizajā vietā pie Centra novietotas automašīnas tika bojātas, nokrītot sniegam no ēkas jumta.


Написать комментарий