Godmanis: Demokrātiskā valstī nav iespējams izvairīties no 16.marta sadursmēm 1

foto: MixNews
foto: MixNews

Novērst šādas sadursmes, kādas notika šogad, 16.martā, nav iespējams. Demokrātiskā valstī ir viedokļu plurālisms, tā pirmdien radio Baltkom rīta raidījumā sacīja Eiroparlamenta deputāts, bijušais premjerministrs un iekšlietu ministrs Ivars Godmanis.

"Visi pasākumi bija atļauti. Galvenais policijas uzdevums bija nepieļaut nekārtības. Vai varēja pieļaut vienlaicīgi rīkot šos pasākumus – strīdīgs jautājums. Uz policiju tiek novelta šī papildus slodze, un tur neko nevar darīt," radio Baltkom teica Godmanis.

Godmanis neizslēdz iespēju, ka nākamajā gadā, 16.marta pasākumu dalībnieki varētu sarīkot "tehnikas sacensības". Iespējams, ka tad ar muzikālo pavadījumu ieradīsies arī leģionāru atbalstītāji. Bet ja viss būs saskaņots, tad policijai būs jānodrošina kārtība arī orķestra pavadījumā, teica politiķis.

Pēc viņa vārdiem, novērst šādas verbālas sadursmes demokrtātiskā valstī praktiski nav iespējams. "Demokrātijas princips ir tāds, ka tiek izteikti dažādi viedokļi. Un ja tā rezultātā nenotiek nopietnas nekārtības, neredzu iespēju šos pasākumus novērst,"sacīja Godmanis.

Atgādināsim, ka šogad 16.martā situācija pie Brīvības pieminekļa tika saāsināta saistībā ar dažu nacionālās apvienības reakciju pret antifašistu akciju.


Написать комментарий

kur godmanja kailfoto,starp aluspudeleem...