Astronomiskā pavasara sākumu Daugavpilī satika ar unikālu rotaslietu kolekcijas izstādi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Cilvēkiem jau no seniem laikiem patika sevi rotāt, to darīja ne tikai sievietes, bet arī vīrieši. Rotaslietām bija estētiskā funkcija, citām rotaslietām bija aizsardzības funkcija.

Skaistiem rotājumiem nav obligāti jābūt no dārgakmeņiem un dārgmetāliem. To lieko reizi pierādīja Māla centrā izveidotā izstāde „Rotaslietas, stāsti un koncepcija”.

Kuloni, auskari, brošas, krelles bija pagatavotas no visdažādākajiem materiāliem: sākot no baltā māla un beidzot ar audumu un mežģīnēm, liek brīnīties tehnikas daudzveidība un krāsu spektra plašums. Izstādē var apskatīt tradicionālos rotājumus, senlatviešu saktas, kā arī var apskatīt modernos spilgto krāsu darinājumus.

Piemēram, viena no izstādes dalībniecēm, Agrita Sile ir pārliecināta, ka šajā sezonā topā būs trīs krāsas: rozā, melns un tirkīzs. Melnais reprezentē klasiku un eleganci, saskaņojot to ar rozā krāsu, reprezentē maigo mīlestību. Tajā pašā laikā tirkīzs dod akcentu uz dinamiku un harmoniju, tas ļauj sapņot.

Vairāk nekā desmit autori no Daugavpils, Rīgas, Tallinas, studenti ir piedalījušies izstādē un prezentēja savus darbus. Māksliniece Ilona Šauša atzīmēja, ka pavasaris ir unikāls gadalaiks, kad viss atdzimst. Sievietēm gribas izskatīties labāk, tāpēc rotājumi šeit spēlē milzīgu lomu. Ikkatra sieviete zina, ka atrast piemērotu rotājumu nav vienkārši, jo rotājumi rotā ne tikai apģērbu, bet arī izveido sievietes tēlu kopumā.

Lai lieko reizi pārliecināties, ka rotājumi nes pozitīvās emocijas, apmeklētājus Māla centra darbinieki cienāja ar šokolādi, marcipānu un cepumiem.

Izstādi varēs apmeklēt līdz 5.maijam, izstādē var iegādāties rotājumus.



Написать комментарий