Apple izdomājis veidu, kā pasargāt telefonu no saplīšanas, krītot

foto: digitaltrends.com
foto: digitaltrends.com

Apple patentējis jaunu ideju, kā iespējami samazināt bojājumu telefonam, kad tas nokrīt zemē, rakstabusinessinsider.com.

Viena no metodēm ir – telefonā iebūvētais sensors noteiks, kāds attālums vēl ir līdz zemei un cik ātri krīt telefons, un mainīs tā krišanas pozīciju. Tādējādi pusceļā telefons tiks pagriezts tā, lai tas piezemētos uz kāda no stūriem vai aizmugures, nevis, piemēram, ekrāna.

Lai šo ideju īstenotu, telefons varētu būt aprīkots ar aizsargmehānismu, kurš varētu izmantot saspiestu gāzi, lai mainītu telefona pozīciju.

Savukārt cita metode bojājuma samazināšanai ir iPhone krišanas ātruma palēnināšana, līdzīgi kā to dara izpletnis. Aizsargmehānisms ieslēgtu aerodinamikas sistēmu, kas palēnina ierīces krišanas ātrumu un mazina triecienu, kad tas atsitas pret zemi.

Patentā gan kā piemērs minēts iPhone, bet konceptu paredzams pielietot arī viedtālruņiem, planšetēm, portatīvajiem datoriem, mūzikas atskaņotājiem un digitālajām kamerām.

Jāpiebilst, ka pirms pāris gadiem businessinsider.com informēja par citu līdzīgu ideju – mobilā tālruņa aizmugurē iebūvētu gaisa spilvenu. 


Написать комментарий