Eiroreģions “Ezeru zeme” sper trešo soli, Balvi soļo cieši līdzās

foto: balvi.lv
foto: balvi.lv

Šī gada 22.martā Visaginas, Lietuvā notika Eiroreģiona "Ezeru zeme" projekta "Trešais solis" atklāšanas konference, kurā piedalījās pašvaldību pārstāvji un diplomāti no Latvijas, Lietuvas, Polijas un Baltkrievijas, ziņo Balvu novada portāls.

Balvu novada pašvaldību konferencē pārstāvēja izpilddirektore Inta Kaļva un projektu vadītāja Sanda Kaša. Balvu novada pašvaldība Eiroreģionā "Ezeru zeme" iestājās šī gada sākumā. Šis ir pirmais eiroreģiona projekts, kurā iesaistīta arī mūsu pašvaldība.

Šī projekta ietvaros eiroreģionam "Ezeru zeme" tiks izstrādāta Stratēģija 2013.–2018.gadam un organizēti trīs lieli pasākumi – investīciju forums Glubokoje, Baltkrievijā, dziesmu svētki Rēzeknē, Latvijā un vides forums Švenčionys, Lietuvā. Projekta ietvaros tiks izveidots Eiroreģiona birojs Glubokoje, Baltkrievijā. Pieciem Eiroreģiona Direktorāta dalībniekiem būs iespēja pārstāvēt Eiroreģionu OPENDAYS, Briselē kā arī 28 Eiroreģiona biedru darbiniekiem būs iespēja stažēties 4 dienas divās valstīs.

Latvijas – Lietuvas – Baltkrievijas Pārrobežu sadarbības programmas projekts „Trešais solis Eiroreģiona "Ezeru zeme" stratēģijai – kopīga nākotnes plānošana ilgtspējīgai sociālajai un ekonomiskajai attīstībai Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pierobežas teritorijās" (Trešais solis").

Projekta virsmērķis: Veicināt integrētu, koordinētu un harmonisku sociālo un ekonomisko attīstību un stiprināt kopīgo stratēģisko attīstību un plānošanu Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pierobežas reģionos Eiroreģiona "Ezeru zeme" teritorijā.

Plānotais projekta īstenošanas laiks: 2013.gada 1.marts – 2014.gada 31.augusts.


Написать комментарий