Desmitiem cilvēku iesprostoti sagruvušas ēkas drupās Tanzānijā

kadrs no video
kadrs no video

Vismaz trīs cilvēki piektdien gājuši bojā, bet desmitiem aprakti gruvešos, sagrūstot daudzstāvu ēkai Tanzānijas lielākās pilsētā Dāresalāmas centrā, vēsta raidsabiedrība BBC.

13 cilvēki no drupām izvilkti dzīvi, bet vēl aptuveni 45 nav atrasti. Vēl nepabeigtās augstceltnes vietā tagad ir milzīga gruvešu kaudze, ziņo BBC korespondents no notikuma vietas.

"Bija pamatīgs troksnis un ēka sabruka manā acu priekšā," raidsabiedrība citē kādu aculiecinieku. "Visi sāka skriet, domājot, ka tā ir zemestrīce. Visur bija putekļi. Tad mēs sapratām, kas ir noticis."

Notikuma vietā strādā ceļamkrāns un buldozers, lai ļautu glābējiem piekļūt ēkas centram, kur varētu atrasties dzīvi cilvēki. Pilsētā runā, ka iesprostotie cilvēki pa mobilajiem telefoniem ir zvanījuši saviem radiniekiem un draugiem, stāsta BBC.

Sagruvusī ēka, kurai pēc celtniecības pabeigšanas bija jābūt 12 stāvu augstai, atrodas līdzās mošejai, kā arī citām dzīvojamām un komerciālām ēkām.

Policija ir sākusi nopratināt četras ar atbildīgo būvniecības kompāniju saistītas personas. Celtniecība apturēta arī blakus esošā būvobjektā, kur strādā tas pats uzņēmums.


Темы: , , , ,
Написать комментарий