Lielākā daļa reģistrēto bezdarbnieku ir vecāka gājuma cilvēki

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar informāciju, ko sniedza Irina Siņicina, Valsts nodarbinātības aģentūras Daugavpils nodaļas nodarbinātības organizatore, uz 2013.gada 1.martu NVA Daugavpils nodaļas uzskaitē ir 7704 cilvēki.

No tiem 3276 cilvēki atrodas NVA datu bāzē laika periodā līdz 6 mēnešiem, no 6 mēnešiem līdz gadam – 1286 cilvēki, 2188 cilvēkiem ir bezdarbnieka statuss no viena līdz trim gadiem, savukārt, 954 cilvēki nevar iekārtoties darbā jau vairāk nekā 3 gadus.

Ir jāpiebilst, ka vairums reģistrēto bezdarbnieku ir vecāka gadu gājuma cilvēki – pavisam 1293 cilvēki vecumā no 50 līdz 54 gadiem un 1244 cilvēki vecumā no 55 līdz  cilvēki vecumā no 59  līdz gadiem. NVA Daugavpils nodaļas datu bāzē ir salīdzinoši neliels skaits jauniešu – 68 cilvēki vecumā no 15 līdz 19 gadiem un 674 cilvēki vecumā no 20 līdz 24 gadiem. Atzīmēsim, ka līdz ar vecuma palielināšanos, var novērot tendenci, ka pieaug to cilvēku skaits, kuriem ir bezdarbnieka statuss.

Pēc speciālista vārdiem, vislielākajam bezdarbnieku daudzumam – 2618 cilvēkiem ir vispārējā profesionālā izglītība. Pēc palīdzības, sakarā ar darba meklējumiem VNA visbiežāk vēršas cilvēki ar vidējo izglītību – 1648 cilvēki, kā arī tie, kuriem ir pamatizglītība – 1315 cilvēki.

Kā minēja Irina Siņicina, darba tirgū pašlaik tiek vērota tendence, ka paplašinās vakanču skaits šūšanas jomā, taču darba devēji sastopas ar problēmu  - darbinieku trūkumu. Ne tik aktīvi tiek ieņemtas vakances arī metāla apstrādes jomā. Kaut gan var manīt aktivitāti kancelejas preču ražošanā, kā arī parādās jauni autoservisi un fasēšanas līnijas, kas paredz jaunu darba vietu parādīšanos.


Написать комментарий