Kanādiete šokē krūts protēžu vietā izvēloties iespaidīgu tetovējumu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kāda Kanādas iedzīvotāja Kellija Deividsone šokējusi sabiedrību, savā Facebook.com profilā publicējot fotogrāfijas, kurās viņa redzama ar kailu ķermeņa augšdaļu.

Vietā, kur pirms dubultās mastektomijas operācijas reiz atradās Kellijas krūtis, nu rotājas iespaidīgs tetovējums, kas simbolizē sievietes uzvaru pār krūts vēzi, informē izdevums "Daily Mail".

Kellija savu pirmo cīņu ar trīs dažādām vēža formām uzsāka jau vienpadsmit gadu vecumā, pēdējo kauju izcīnot divdesmit astoņos gados, kad, ārstējot krūts vēzi, tika noņemtas abas sievietes krūtis. Nolemjot, ka krūšu protezēšanas un atjaunošanas operācija nav domāta viņai, sieviete vēlāk krūšu rajonā izveidoja iedvesmojošu tetovējumu.

"Šis tetovējums ir kā goda un cieņas simbols pret sevi pašu. Tas man atgādina par tām cīņām, kuras es ik dienas uzvarēju. Es lepojos, ka esmu šo karu uzvarējusi un ceru, ka slimība ir uzveikta pilnībā," laikrakstam "Toronto Star" atklājusi Kellija.

Šobrīd Kellijas fotogrāfija, kas ir pārpublicitēta arī Facebook.com lapā "Why We Ink's" ir sasniegusi 700 000 'like', un viņas stāsts ir kļuvis par iedvesmas avotu citiem vēža slimniekiem.

"Protams, ir traģiski un pazemojoši zaudēt krūtis, jo tās nosaka mūsu sievišķību un ir sieviešu raksturīgākā fizioloģiskā pazīme, tomēr esmu iemācījusies ar to sadzīvot. Šādi es parādu, ka esmu slimībai sadevusi pēc tās nopelniem un krūtis nenosaka to, kāda sieviete un persona es esmu.

Es joprojām esmu es pati, esmu skaista, un man nav vajadzīgas krūtis, lai to pierādītu sev vai demonstrētu apkārtējai sabiedrībai," kādā intervijā skaidrojusi sieviete.

Tetovējumā, kas izveidots uz Kellijas krūtīm, redzamas pasaku fejas, kuru priekšplānā plūst ūdenskritums, savukārt fonā lidinās tauriņi.

Šos elementus sieviete savā tetovējumā izvēlējusies iekļaut tāpēc, ka savu dzīvi uztver kā pasaku ar laimīgām beigām, savukārt tauriņi simbolizē slimību, kas ir pametusi Kellijas ķermeni uz visiem laikiem.

Jāpiebilst, ka krūts vēzis nav vienīgā slimība, ko Kellija ir uzveikusi. Vienpadsmit gadu vecumā sievietei tika noteikta Hodžkina limfoma, savukārt 2011. gadā tika izņemts Kellijas vairogdziedzeris, atklājot, ka viņai ir papilāru vairogdziedzera vēzis.

Tomēr, neraugoties uz neskaitāmajiem pārbaudījumiem, Kellija nav zaudējusi savu optimismu un nekad nav ļāvusi postošajām slimībām sevi nomākt.

Tāpat sieviete vairākus gadus strādājusi veikalā, kas specializēts mastektomijas pacienšu apkalpošanai, konsultējot klientes un palīdzot viņām pieņemt savu jauno ķermeni, kā arī pielāgojot krūšu protēzes.

Gaidāmajā vasarā Kellija beidzot apprecēsies ar savu līgavaini un atzīst, ka svarīgākais ir nezaudēt pozitīvu dzīves uztveri pat visgrūtākajos laikos.

"Es dzīvoju un mīlu savu dzīvi, un neļaušu vēzim sevi uzveikt. Ja tas atgriezīsies, es turpināšu cīnīties ar tikpat lielu apņēmību, kā to darīju līdz šim," savu apņēmību pauž Kellija.


Написать комментарий