Darba grupa noteiks DRS pakalpojumu kvalitāti un izstrādās attīstības koncepciju 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Drīz savu darbu uzsāks īpaši izveidotā darba grupa, kura izvērtēs Daugavpils reģionālās slimnīcas sniegto pakalpojumu kvalitāti, portālam Gorod.lv pastāstīja Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

Pēc viņas vārdiem, pirms mēneša tika pieņemts lēmums par šāda veida grupas izveidi, kurā darbosies triju pašvaldību – Daugavpils pilsētas, Daugavpils novada un Ilūkstes novada pašvaldību speciālisti, kuri pārstāvēs Daugavpils reģionālās slimnīcas dibinātājus.
Daugavpils pilsētas pašvaldību šajā grupā pārstāvēs priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska, deputāts un ārsts Viktors Butāns. Rakstiskie pieprasījumi bija nosūtīti arī citām pašvaldībām, kuras arī jau noteikušas atbilstošus speciālistus.

„Šī darba grupa tiks izveidota tuvākajā laikā un uzsāks savu darbu pēc tās vadītāja iecelšanas. Nav noslēpums, ka tiek saņemtas sūdzības par Daugavpils reģionālās slimnīcas pakalpojumu kvalitāti, tādēļ grupai vajadzēs rūpīgi izvērtēt to kvalitāti.

Tāpat tiks izanalizēta situācija ar speciālistiem, kuru trūkumu slimnīca izjūt visvairāk un kuri būs nepieciešami nākotnē. Kā arī darba grupa izskatīs KNAB un Veselības inspekcijas pārbaudēs konstatētos trūkumus un pretenzijas. Rezultātā tiks izstrādāta slimnīcas attīstības koncepcija.

Mums jāstrādā, domājot par nākotni, tādēļ plānojam piešķirt pašvaldības stipendiju jauniem mediķiem. Esam ierosinājuši Veselības ministrijai atjaunot kādreizējo tradīciju, saskaņā ar kuru jaunajam speciālistam, kas ieguva augstāko izglītību uz valsts rēķina, būtu divus-trīs gadus jāstrādā noteiktajā vietā. Izlemsim gan jautājumu par stipendijas piešķiršanu, gan dzīvokļu piešķiršanu jauniem speciālistiem”, - paskaidroja Žanna Kulakova.

Atgādināsim, ka aprīļa sākumā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veica kārtējo Daugavpils reģionālās slimnīcas pārbaudi pagājušā gada vasarā uzsāktās pārbaudes ietvaros.

Tāpat pērn pretenzijas sakarā ar DRS darbu bija radušās arī Veselības inspekcijai, kura, izmeklējot Drošības policijas, Latvijas premjeru un ministru miesassarga Vitālija Grizāna nāvi, atklāja rupjus pārkāpumus iestādes darbā, kuri tika vērtēti kā slimnīcas darbinieku nekvalitatīva savu pienākumu pildīšana.


Написать комментарий

slimnīcas vadībā jāiek normāli vadītāji , kā tas ir pasaulē nevis ārsti, kuri nespēj nekādu administratīvo darbu viekt, ārstam jāārstē unjābeidz tēlot vadītājus.