Slimnīcās uz valsts apmaksātām procedūrām rindā jāgaida 18 mēneši

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīca gada laikā apkalpo aptuveni 350 tūkstošus cilvēku, bet uz atsevišķām valsts dotētām procedūrām rindā ir jāgaida pat 18 mēneši, sacīja slimnīcas valdes priekšsēdētāja Rūta Valtere.

Sarunā telekompānijas LNT raidījumā 900 sekundes viņa norādīja, ka tik ilgs laiks jāgaida valsts samazinātā finansējuma dēļ. R. Valtere norādīja, ka šāda situācija nav normāla un kā bumerangs nāk atpakaļ, jo rindā gaidošais paliek slimāks un viņa ārstēšanās izmaksas palielina komplikācijas.

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāja uzsvēra, ka šāda situācija ir saistīta ar resursu problēmu. Viņa atzina mediķiem nebūtu problēmu apgūt palielinātu finansējumu un tie varētu apkalpot lielāku pacientu skaitu.

Slimnīcas pārstāve atzina, ka kā iespējams risinājums varētu kalpot iecerētā tā dēvētā veselības nodokļa ieviešana.

Savukārt runājot par slimnīcu reorganizāciju, R. Valtere norādīja, ka uz Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcu tas atsaucies tādējādi, ka ievērojami palielinājies neatliekamo pacientu skaits – dienā normāli tika uzņemti ap 90 pacientiem, tad tagad – 180 līdz 190 pacienti.


Написать комментарий