Pilsētas jauniešiem būs iespēja apspriest radušās problēmas un atrast to risinājumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šī gada 25.aprīlī no plkst.15:00 līdz 18:30 Daugavpils Valsts ģimnāzijas aktu zālē (Cietokšņa 33, Daugavpils) notiks trešais Jauniešu forums.

Šoreiz Jaunatnes departaments aicina apspriest neaktīvās jaunatnes iesaistīšanas sabiedriskajā dzīvē informatīvos aspektus.
Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departamenta vadītājs Teodors Bikovskis paziņoja portālam Gorod.lv, ka gaidāmā foruma tēma radās iepriekšējās tēmas „Daugavpils jauniešu pilsonība ES – nosacījumi un gatavība attīstībai” apspriešanas gaitā.

Foruma darbs notiks četrās grupās: pirmā grupa apspriedīs neaktīvās jaunatnes pozīciju, izvērtējot, vai tā ir īpaša pozīcija vai tās trūkums. Otrā darba grupa pievērsīsies izglītības aktīvai sfērai – aktīvās sabiedriskās pozīcijas iespējām formālās izglītības iestādēs. Jaunieši, kuri vēlas piedalīties filozofiskākajā diskusijā, varēs pievienoties trešajai darba grupai, kura apspriedīs dzīves jēdzienu un dzīvi ārpus skolas, kā arī domās par neaktīvās jaunatnes piesaistīšanu dalībai pasākumos. Savukārt ceturtā darba grupa pievērsīsies informācijas pasniegšanas jautājumam.

T.Bikovskis atzīmēja, ka savās pārdomās un pieredzē ar jauniešiem dalīsies eksperti – pilsētas plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, jauniešu organizāciju vadītāji, pilsētas mācību iestāžu speciālisti, Jaunatnes departamenta pārstāvji, reklāmas jomas speciālisti. Jāatzīmē, ka pasākumā piedalīsies arī īpašais viesis – Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka, kura ar vizīti ieradīsies Daugavpilī un izteica vēlmi tikties ar pilsētas jauniešiem.

Jāatzīmē, ka katram foruma dalībniekam būs iespēja izteikt savu viedokli un, galvenais, ietekmēt dzimtajā pilsētā notiekošo, tādēļ Jaunatnes departaments aicina visus nevienaldzīgus jauniešus un speciālistus piedalīties forumā, kas pozitīvi ietekmēs pilsētnieku nākotni.
 


Написать комментарий